TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поради постоењето на човекот, одредени видови растенија ќе исчезнат 500 пати побрзо

Факултети - 13.06.2019

Ако прашавте ботаничар пред неколку години, колку видови растенија исчезнале во денешно време, нивната проценка најверојатно би изнесувала помалку од 150. Но, најголемото истражување спроведено досега, вели дека бројот се зголемил за четири пати.

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

Макфакс - 11.06.2019

Најмалку 600 видови растенија се истребени од дивината во последните 250 години, пренесе Би-би-си, повикувајќи се на скорешни истражувања на повеќе институти. Бројката се однесува на конкретни истребени видови, а не на проценки и изнесува двапати ...

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

Локално - 11.06.2019

Најмалку 600 видови растенија се истребени од дивината во последните 250 години, пренесе Би-би-си, повикувајќи се на скорешни истражувања на повеќе институти. Бројката се однесува на конкретни истребени видови, а не на проценки и изнесува двапати ...

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

USB - 13.06.2019

Најмалку 600 видови растенија се истребени од дивината во последните 250 години, пренесе Би-би-си, повикувајќи се на скорешни истражувања на повеќе институти. Бројката се однесува на конкретни истребени видови, а не на проценки и изнесува двапати ...