TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата ќе ги стипендира со 6.000 денари студиите за одделенски наставник

Фокус - 24.01.2018

На вчерашанта седница Владата донесе одлука за воведување нов тип стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование. Овие студенти уште од првата година на студиите ќе добиваат стипендија во висина од 6.000 денари.

МОН воведува нова стипендија за студенти и предлага измени во учебниците

Макфакс - 23.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, Владата денеска ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студентите кои студираат за професори за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.

МОН воведува нова стипендија за студенти и предлага измени во учебниците

Вечер Прес - 23.01.2018

Владата по предлог на Министерството за образование и наука денеска ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студентите што студираат за професори за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.

Нова стипендија од 100 евра за наставен кадар за основно образование

+инфо - 23.01.2018

Владата на денешната седница усвои и други предлози на Министерството за образование и наука. Министерството за образование и наука ќе воведе нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во ...

МОН воведува нова стипендија од 6000 денари

А1 On - 23.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, владата денеска ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6000 денари.

МОН воведува нова стипендија од 6.000 денари

Канал5 - 23.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, Владата на денешната седница ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.

МОН воведува нова стипендија од 6.000 денари...

Н.Македонија - 23.01.2018

МОН воведува нова стипендија од 6.000 денари На предлог на Министерството за образование и наука, Владата на денешната седница ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата ...

Воведена стипендија од 6.000 денари за студенти за наставен кадар за основно образование

Стандард - 23.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, владата денеска ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6000 денари.

МОН воведува нова стипендија од 6.000 денари

Press24 - 23.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, Владата на денешната седница ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.

Стипендија од 6.000 денари за наставен кадар за основно образование

Нова ТВ - 23.01.2018

Министерството за образование и наука ќе воведе нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари. Оваа иницијатива на министерството денеска беше усвоена на седницата на ...

МОН воведува нова стипендија од 6.000 денари

Сител - 23.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, Владата на денешната седница ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.

Ќе се воведува нова студентска стипендија од 6.000 денари

Факултети - 23.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, владата денеска ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6000 денари.

МОН воведува нова стипендија за студенти од 6.000 денари

МКД - 23.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, владата на денешната седница ја усвоила информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.

Со субвенции до подобри наставници во основно

Фактор - 24.01.2018

Владата планира преку нови субвенции да привлече млад и квалитетен кадар кој потоа ќе биде вклучен во основното образование, односно ќе дава средства на студентите кои ќе изичуваат како да станат наставници бидејќи во оваа категорија се потребни ...

Нов клинички и нова студентска стипендија од 6000 денари – заклучоци од владината седница

Република - 23.01.2018

Владата на својата 50-та седница, искажана определба дека изградбата на нов клинички центар е еден од најважните приоритети во оваа година, и дека се очекува конечната одлука за најдобрите опции за изградба на Јавната здравствена установа ...

Се воведува стипендија од 6.000 денари на студии за наставен кадар за основно образование

AKO - 24.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, владата ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6000 денари.

МОН воведува нова стипендија за студенти и предлага измени во учебниците

Денар - 24.01.2018

Владата по предлог на Министерството за образование и наука вчера ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студентите што студираат за професори за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.

Со субвенции до подобри наставници во основно

Скопје инфо - 24.01.2018

Владата планира преку нови субвенции да привлече млад и квалитетен кадар кој потоа ќе биде вклучен во основното образование, односно ќе дава средства на студентите кои ќе изичуваат како да станат наставници бидејќи во оваа категорија се потребни ...

МОН воведува нова стипендија за студенти од 6.000 денари

Радио МОФ - 24.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, владата на денешната седница ја усвоила информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.

Доставен Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за учебници за основно и средно образование

iPortal - 24.01.2018

Министерството за образование и наука пред членовите на владата достави Предлог – закон за изменување и дополнување на Законот за учебници за основно и средно образование. Предлогот за измени на законот се однесува на можноста за брза корекција на ...

Се воведува нова стипендија за студенти за наставен кадар во висина од 6000 денари

iPortal - 24.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, владата ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6000 денари.

Владата ќе ги стипендира со 6.000 денари студиите за одделенски наставник

Локално - 24.01.2018

На вчерашанта седница Владата донесе одлука за воведување нов тип стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование. Овие студенти уште од првата година на студиите ќе добиваат стипендија во висина од 6.000 денари.

МОН воведува нова стипендија од 6.000 денари

Либертас - 24.01.2018

На предлог на Министерството за образование и наука, Владата на вчерашната седница ја усвои информацијата за воведување нова стипендија за студенти за наставен кадар за основно образование уште од првата година на студиите во висина од 6.000 денари.