TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изумре еден од најголемите видови риби на светот, не е видена веќе 17 години

Канал5 - 14.01.2020

Научниците ја потврдија информацијата дека една од најголемите слатководни риби на светот, кинеската сабјарка (Psephurus gladius), исчезна, и тие се плашат од истребување на некои други загрозени видови што живеат во реката Јангце.

Не е виден примерок веќе 17 години: Исчезна една од најголемите слатководни риби на светот

Таратур - 15.01.2020

Научниците веќе ја потврдија фактичката информација дека еден од најголемите видови на слатководни риби на светот, кинеската сабјарка (Psephurus gladius), е изумрен. Дополнително, научниците стравуваат од истребување и на некои други загрозени ...

Изумре една од најголемите слатководни риби на светот, не е видена 17 години

+инфо - 15.01.2020

Овој вид риба беше една од двете постојни членови на видот што датира од пред 75 милиони години. Научниците ја потврдија информацијата дека една од најголемите слатководни риби на светот, кинеската сабјарка (Psephurus gladius), исчезна, и тие се ...