TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните се незадоволни од тоа како Владата ги троши народните пари

Алфа - 14.08.2019

Дури 85% од граѓаните се незадоволни од тоа како Владата ги троши парите што ги собира од даноци – покажа најновата анкета на асоцијацијата „Зенит“. Во првите 6 месеци од годинава државата собрала 20 милиони евра повеќе од персоналниот данок, кај ...

Граѓаните незадоволни од начинот на кој се трошат парите од персоналецот

Вечер - 14.08.2019

Скандалите со корупција, злоупотреба на јавните средства и високи трошоци за набавка на луксузни стоки, високите патни трошоци на функционерите создаваат недоверба кај граѓаните дека буџетските пари се користат за социјално ранливите категории Дури ...

Дебата за ефектите од реформата на персонален данок на доход

Локално - 14.08.2019

Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход, ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Асоцијацијата „Зенит“, со учество на претставници од Управата за јавни приходи, Министерството за труд и социјална политика, Народниот ...

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

Сител - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Дебата за ефектите од реформата на персонален данок на доход

Опсервер - 14.08.2019

Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход, ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Асоцијацијата „Зенит“, со учество на претставници од Управата за јавни приходи, Министерството за труд и социјална политика, Народниот ...

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

А1 On - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Дебата за ефектите од реформата на персонален данок на доход

24 Вести - 14.08.2019

Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход, ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Асоцијацијата „Зенит“, со учество на претставници од Управата за јавни приходи, Министерството за труд и социјална политика, Народниот ...

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

Канал5 - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Дебата за ефектите од реформата на персонален данок на доход

Слободен Печат - 14.08.2019

На настанот ќе се претстават резултати на спроведена анкета со граѓани, ќе се направи осврт на степенот на остварување на зацртаните цели на реформата. Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход, ќе се одржи денеска во Скопје, во ...

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

Локално - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход

Академик - 14.08.2019

Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Асоцијацијата „Зенит“, со учество на претставници од Управата за јавни приходи, Министерството за труд и социјална политика, Народниот ...

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

Либертас - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Во Скопје ќе се одржи дебата за ефектите од промената на персоналниот данок на доход

MakPress - 14.08.2019

Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход, ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Асоцијацијата „Зенит“, со учество на претставници од Управата за јавни приходи, Министерството за труд и социјална политика, Народниот ...

Гацов: Политичките случувања негативно влијаат на економијата и даноците

Вечер - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

Press24 - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

Опсервер - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

4NEWS - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Гацов: Економијата трпи од политичките превирања

+инфо - 14.08.2019

На дебатата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход, што се одржа во организација на Асоцијацијата Зенит беше истакнато дека во првата половина од годинава државата прибрала околу 20 милиони евра повеќе од граѓаните со примената на ...

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата

PressingTV - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

Гацов: Политичките случувања влијаат негативно на економијата и даноците

MakPress - 14.08.2019

Актуелната политичка клима влијае негативно и на плаќањето даноци и на целокупната економска состојба, оцени денеска даночниот експерт Павле Гацов, порачувајќи дека е потребно смирување на политичката клима и враќање на економијата.

ДЕБАТА ЗА ДАНОЧНАТА РЕФОРМА: Граѓаните незадоволни од тоа како државата располага со нивните пари

Академик - 14.08.2019

Денеска во организација на Асоцијацијата „Зенит“ се одржа дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход. Дебатата е дел од проектот „Кон поправедна и поодржлива даночна политика“, поддржан од Европската Унија преку регионалната ...