TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ова е листата на топ 20 најлоши лозинки за 2020 година

Кумановски м. - 21.11.2020

Во последно време, големите компании преземаат различни чекори за да ги обезбедат своите системи. Приватноста и безбедноста на интернет стануваат сè поголем проблем, но се чини дека некои не се грижат толку за нивната безбедност и приватност затоа ...

Топ 10 најлоши лозинки за 2020-та година: Проверете дали и вашата лозинка е меѓу нив

Press24 - 20.11.2020

Компанијата Nordpass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки кои беа изложени на јавноста после низа на хакерски напади. Од нив направија листа од 10-те најчесто користени лозинки кои се најранливи на хакерски напади.

Ова се 10те најлоши лозники за 2020 година – избегнувајте ги

Скопје24 - 20.11.2020

Компанијата Nordpass направи листа од 10 најчести лозинки кои биле најлесни за хакерски напад. Повеќе од половина од лозинките биле повторени од неколку десетици до неколку милиони пати, или 56%.

Во никој случај не ги користете овие лозинки: Хакерите веднаш можат да ви ги пробијат

Фактор - 20.11.2020

Повеќе од половина од лозинките биле повторени од неколку десетици до неколку милиони пати, или 56%. Од друга страна, само 44% од лозинките биле единствени, односно не биле повторени никаде.