TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Екстремниот десничар Алекс Џонс осуден да плати отштета од 50 милиони долари за тврдењето дека масакрот во школото во ...

Сакам да кажам - 06.08.2022

Американскиот екстремнодесничарски теоретичар на заговор Алекс Џонс е осуден да плати отштета од 49,3 милиони долари (41 милион фунти) откако лажно тврдеше дека масакрот во училиштето Сенди Хук во 2012 бил измама.

Суд во Тексас пресуди Алекс Џоунс да плати 50 милиони долари оштета за клевата

Опсервер - 06.08.2022

-Суд во Тексас му изрече казна во висина од 45 милиони долари на Алекс Џоунс, основач на веб-сајтот „Инфоварс“. Парите се оштета за родителите на жртвите од масакрот во училиштато Сенди хук кои го тужеа Џоунс за клевета.

Американски теоретичар на заговори казнет со 45,2 милиони долари

Кумановски м. - 06.08.2022

Американскиот теоретичар на заговори Алекс Џонс, покрај веќе досудената казна од 4,1 милиони долари, ќе мора да плати 45,2 милиони долари отштета на родителите на шестгодишното момче убиено во масакрот во Сенди Хук во 2012 година поради лажното ...

Конспирационистот Алекс Џоунс ќе плати над 4 милиони долари поради дезинформации за масакрот „Сенди Хук“

Мета - 05.08.2022

Судската порота во американскиот град Остин во Тексас, вчера му одреди парична казна од над 4 милиони долари на познатиот конспирационист Алекс Џоунс, како отштета за родителите на 6-годишно момче убиено во масакрот од 2012 година во училиштето ...

Суд во Тексас пресуди Алекс Џоунс да плати 50 милиони долари оштета за клевата

А1 On - 06.08.2022

Суд во Тексас му изрече казна во висина од 45 милиони долари на Алекс Џоунс, основач на веб-сајтот „Инфоварс“. Парите се оштета за родителите на жртвите од масакрот во училиштато Сенди хук кои го тужеа Џоунс за клевета.

Суд во Тексас пресуди Алекс Џоунс да плати 50 милиони долари оштета за клевата

24 Вести - 06.08.2022

Суд во Тексас му изрече казна во висина од 45 милиони долари на Алекс Џоунс, основач на веб-сајтот „Инфоварс“. Парите се оштета за родителите на жртвите од масакрот во училиштато Сенди хук кои го тужеа Џоунс за клевета.

Суд во Тексас пресуди Алекс Џоунс да плати 50 милиони долари оштета за клевета

Слободен Печат - 06.08.2022

Суд во Тексас му изрече казна во висина од 45 милиони долари на Алекс Џоунс, основач на веб-сајтот „Инфоварс”. Парите се оштета за родителите на жртвите од масакрот во училиштато Сенди хук кои го тужеа Џоунс за клевета.

Суд во Тексас пресуди Алекс Џоунс да плати 50 милиони долари оштета за клевата

Либертас - 06.08.2022

-Суд во Тексас му изрече казна во висина од 45 милиони долари на Алекс Џоунс, основач на веб-сајтот „Инфоварс“. Парите се оштета за родителите на жртвите од масакрот во училиштато Сенди хук кои го тужеа Џоунс за клевета.

Суд во Тексас пресуди Алекс Џоунс да плати 50 милиони долари оштета за клевата

MakPress - 06.08.2022

Суд во Тексас му изрече казна во висина од 45 милиони долари на Алекс Џоунс, основач на веб-сајтот „Инфоварс“. Парите се оштета за родителите на жртвите од масакрот во училиштато Сенди хук кои го тужеа Џоунс за клевета.