TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Снимен радиосигнал на оддалеченост од девет милијарди светлосни години од Земјата

Кајгана - 29.01.2023

Радиосигнал оддалечен девет милијарди светлосни години од планетата Земја е снимен во најквалитетна снимка досега, објави Space.com. Сигналот е откриен на единствена бранова должина позната како „линијата од 21 сантиметар“ или „водородна линија“, ...

Научници открија радиосигнал оддалечен дури 9 милијарди светлосни години од Земјата

Иновативност - 29.01.2023

Радиосигнал оддалечен 9 милијарди светлосни години од планетата Земја снимен е на досега најквалитетна снимка, соопшти Space.com. Сигналот е детектиран со единствена бранова должина позната како „линија од 21 сантиметар“ или „водородна линија“, која ...