TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе избира в.д. претседател

Макфакс - 14.03.2018

Со 8 гласа „за“ членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите што се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

Локално - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Усвоени предлог законите за Судски совет и за судовите

А1 On - 13.03.2018

Владата денеска го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република Македонија. Основна цел на Законот е внесување мерливи квалитативни и квалитативни критериуми за оценување на ...

Утре Судскиот совет ќе избира прв човек на скопска Апелација

Вечер - 13.03.2018

Судскиот совет утре на седница ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје, на местото на сегашната претседателка, Љиљана Ивановска-Шопова, која е пред пензија. На огласот се пријавиле 11 кандидати, од Апелациониот суд во Скопје и од Основниот ...

Судски совет утре ќе избира претседател на Апелација Скопје и ќе го разгледува извештајот за АКМИСот

Сведок - 13.03.2018

Судскиот совет на утрешната седница ќе избира претседател на Апелациониот суд во Скопје, на местото на Љиљана Ивановска Шопова, која поради заминување во пензија порано ја напушта претседателската функција.

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе бира в.д. претседател

Вечер - 14.03.2018

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација

Алсат-М - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Судот во Битола донесе ослободителна пресуда за судиите од прекршоци!

Либертас - 12.03.2018

Судечки совет на Основниот суд во Битола денеска донесе пресуда со која судиите и стручните соработници од Одделението за прекршоци на скопскиот кривичен суд, а кои беа обвинети во предметот наречен „Јустиција“, се ослободуваат од вина.

Проверка на работата на судиите на секои две години

+инфо - 13.03.2018

Владата ги утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет и Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за судовите. Цел на Законот за Судски совете внесување мерливи квалитативни ...

Утре Судскиот совет ќе избира прв човек на скопска Апелација

Макфакс - 13.03.2018

Судскиот совет утре на седница ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје, на местото на сегашната претседателка, Љиљана Ивановска-Шопова, која е пред пензија. На огласот се пријавиле 11 кандидати, од Апелациониот суд во Скопје и од Основниот ...

Судски совет утре ќе избира претседател на Апелација Скопје и ќе го разгледува извештајот за АКМИСот

Либертас - 13.03.2018

Судскиот совет на утрешната седница ќе избира претседател на Апелациониот суд во Скопје, на местото на Љиљана Ивановска Шопова, која поради заминување во пензија порано ја напушта претседателската функција, пишува Сведок .

Судскиот совет ќе избира в.д. претседател на Апелација

А1 On - 14.03.2018

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Се бира претседател на скопска Апелација - кој ќе седне во фотелјата

Press24 - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница треба да избере претседател на Апелација, заедно со претседател на Основниот суд Дебар. Како што е објавено на веб страницата на Советот, треба да се изберат претседателите кои ќе седнат во ...

Владата го менува законот за Судски совет, Советот тактизира-нема да избере претседател на Апелација

Сведок - 13.03.2018

Последна информација што доаѓа од Судскиот совет е дека на седницата (закажана за среда 14 март) нема да биде избран претседтел на скопска апелација, судот кој има многу важна позиција во системот и ќее се оди со вд претседател иако на огласот има ...

Судскиот совет утре ќе избира претседател на скопска Апелација

Канал5 - 13.03.2018

Судскиот совет утре на седница ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје на местото на сегашната претседателка, Љиљана Ивановска-Шопова, која е пред пензија. На огласот се пријавиле 11 кандидати, од Апелациониот суд во Скопје и од Основниот ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

CivilMedia - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Утврден новиот текст на предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република ...

Бизнис Вести - 14.03.2018

Владата синоќа го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република Македонија. Основна цел на Законот е внесување мерливи квалитативни и квалитативни критериуми за оценување на ...

Судскиот совет ќе избира прв човек на Апелација

МРТ - 14.03.2018

На огласот се пријавиле 11 кандидати, од Апелациониот суд во Скопје и од Основниот суд Скопје 1, од Управниот суд, од Скопска двојка и од Кавадаречкиот суд. Судскиот совет ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје, на местото на сегашната ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

Бриф - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Владата ги утврди измените и дополнувањата за законите за судови и за Судски совет

Локално - 14.03.2018

Владата на седница вчера ги утврди предлог законите за изменување и дополнување на Законот за судски совет на РМ и на Законот за судовите. Основна цел на измените и дополнувањата на Законот за судски совет, како што наведуваат во соопштението од ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

А1 On - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

На секои две години ќе се оценува работата на судиите

Press24 - 14.03.2018

Владата на седница вчера ги утврди предлог законите за изменување и дополнување на Законот за судски совет на РМ и на Законот за судовите. Основна цел на измените и дополнувањата на Законот за судски совет, како што наведуваат во соопштението од ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

Канал5 - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Владата ги утврди измените за законот за судови

Телма - 14.03.2018

Владата на вчерашната седница ги утврди предлог законите за изменување и дополнување на Законот за судски совет и на Законот за судовите. Основна цел на измените е внесување мерливи квалитативни критериуми за оценување на работата на судиите и ...

Усвоени предлог-измените на законите за Судскиот совет и за судовите

Макфакс - 14.03.2018

Владата на седница ги утврди предлог-законите за изменување и дополнување на Законот за судскиот совет и Законот за судовите. Од Владата појаснуваат дека основна цел на измените на Законот за судскиот совет е внесување мерливи квалитативни и ...

Се бира претседател на скопска Апелација

Сител - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница треба да избере претседател на Апелација, заедно со претседател на Основниот суд Дебар. Како што е објавено на веб страницата на Советот, треба да се изберат претседателите кои ќе седнат во ...

Усвоени предлог измените на законите за судскиот совет и судовите

Вечер - 14.03.2018

Владата на седница ги утврди предлог законите за изменување и дополнување на Законот за судски совет и Законот за судовите. Од Владата појаснуваат дека основна цел на измените на Законот за судскиот совет е внесување мерливи квалитативни и ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

Курир - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Усвоени предлог измените на законите за судскиот совет и судовите

Кајгана - 14.03.2018

Владата на седница ги утврди предлог законите за изменување и дополнување на Законот за судски совет и Законот за судовите. Од Владата појаснуваат дека основна цел на измените на Законот за судскиот совет е внесување мерливи квалитативни и ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

24 Вести - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница треба да избере претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар. Претходно, Советот треба да ги усвои конечните ранг-листи на кандидатите за претседатели на овие два суда.

Владата ги утврди измените и дополнувањата за законите за судови и за Судски совет...

Н.Македонија - 14.03.2018

Владата ги утврди измените и дополнувањата за законите за судови и за Судски совет Владата на седница вчера ги утврди предлог законите за изменување и дополнување на Законот за судски совет на РМ и на Законот за судовите.

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

Либертас - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Усвоени предлог измените на законите за судскиот совет и судовите

Точка - 14.03.2018

Владата на седница ги утврди предлог законите за изменување и дополнување на Законот за судски совет и Законот за судовите. Од Владата појаснуваат дека основна цел на измените на Законот за судскиот совет е внесување мерливи квалитативни и ...

Претседател на Апелација и АКМИС-от на дневен ред на Судскиот совет

Нова ТВ - 14.03.2018

Судскиот совет денеска треба да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар. Претходно, Советот треба да ги усвои конечните ранг-листи на кандидатите за претседатели на овие два суда, објавено е на веб страницата на ...

Законските измени за судовите и за Судскиот совет влегуваат во собраниска процедура – работата на судиите да се оценува ...

Академик - 14.03.2018

Владата го разгледа и го утврди новиот текст на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за Судскиот совет на Република Македонија. Основната цел на Законот е внесување мерливи квантитативни и квалитативни критериуми за оценување на ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска апелација

Телма - 14.03.2018

Судскиот совет на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на основниот суд Дебар. Претходно, советот треба да ги усвои конечните ранг-листи на кандидатите за ...

Утврден новиот текст на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет

iPortal - 13.03.2018

Владата на вчерашната седница го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република Македонија. Основна цел на Законот е внесување мерливи квалитативни и квалитативни критериуми за ...

Утврдени предлог- измените на законите за судови и за Судски совет

МРТ - 14.03.2018

Основна цел на измените и дополнувањата на Законот за судски совет, како што наведуваат во соопштението од владината прес-служба, е внесување мерливи квалитативни критериуми за оценување на работата на судиите и претседателите на судот на секои две ...