Време е за вкусна чорба… Состојки: 3 моркови 2 лажици путер 2 кесички смрзнат грашок 150 гр кисела павлака Пекабела 200 мл бело вино сол бибер 1 лажичка сенф Начин на подготовка: Морковите исчистете ги и исечкајте ги на кругови.
За подготовка на оваа чорба не ви е потребно никакво кулинарско познавање. Состојки: еден кромид, морков, тиквичка и компир Подготовка: Кромидот, морковот и тиквичката пропржете ги на масло. Потоа ставете ги во тенџере и прелијте со вода.
За подготовка на оваа чорба не ви е потребно никакво кулинарско познавање. Состојки: еден кромид, морков, тиквичка и компир Подготовка: Кромидот, морковот и тиквичката пропржете ги на масло. Потоа ставете ги во тенџере и прелијте со вода.
Доколку се прашувате што да зготвите за ручек во наредните денови или пак за вечера, пастирската пита е одличен избор. Овој рецепт едноставно го освои светот, а за вкусот многумина се согласни дека е уникатен и долго се памети.