TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уметникот Кузманоски, добитник на наградата “11 Октомври“: Сè што правиме е да оставиме белег за наредните генерации

Вечер Прес - 13.10.2021

„Само една одговорност е повисока од уметникот и од секој творец, а тоа е одговорноста кон новите генерации кои националното творештво треба да го чуваат, негуваат и почитуваат“, вели Павле Кузманоски, еминентниот македонски сликар и добитник на ...

Пригодна свеченост по повод наградата „11 Октомври" за животно дело на сликарот Кузманоски

Канал5 - 12.10.2021

Пригодна свеченост по повод наградата „11 Октомври" за животно дело на тетовскиот сликар Павле Кузманоски. Во Тетово се одржа пригодна свеченост во чест на Павле Кузманоски, единствен тетовец меѓу годинашните добитници на највисоката државна награда ...

Културен настан во Тетово во чест на уметникот Павле Кузмановски

Мета - 12.10.2021

Доделувањето на највисоката национална награда за животно дело „11 Октомври“ на академскиот сликар Павле Кузмановски, беше одбележано со културен настан во негова чест во Тетово. Организаторот на настанот, Даријан Сотировски со кратко обраќање му се ...

Пригодна свеченост по повод наградата „11 Октомври“ за животно дело на тетовскиот сликар Павле Кузманоски

Опсервер - 12.10.2021

– Во Тетово се одржа пригодна свеченост во чест на Павле Кузманоски, единствен тетовец меѓу годинашните добитници на највисоката државна награда „11 Октомври“ за животно остварување во областа на културата, науката, уметноста и дејностите од јавен ...

Пригодна свеченост по повод наградата „11 Октомври“ за животно дело на тетовскиот сликар Павле Кузманоски

MakPress - 12.10.2021

Во Тетово се одржа пригодна свеченост во чест на Павле Кузманоски, единствен тетовец меѓу годинашните добитници на највисоката државна награда „11 Октомври“ за животно остварување во областа на културата, науката, уметноста и дејностите од јавен ...