TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За новиот споменик на Мајка Тереза - 5,5 милиони евра

Утрински - 03.09.2015

Скопски „Бетон“ за 5,5 милиони евра ќе го гради новиот споменик-фонтана во чест на Мајка Тереза на плоштадот во Скопје. Тоа е исходот од електронската аукција за избор на изведувач на кој учествуваа „Бетон“ и „Урбан инвест“ од Кавадарци, чии првични ...

5,5 милиони евра ќе се потрошат за новиот споменик на Мајка Тереза

Фактор - 03.09.2015

Министерството за култура ќе потроши 5,5 милиони евра за новиот споменик-фонтана на Мајка Тереза на плоштадот во Скопје. Изгледот на новиот објект, министерството за култура го опиша како: две независни композиции, односно две површини за градење и ...

Склучен договор од 5,6 милиони евра за споменикот на Мајка Тереза

Призма - 03.09.2015

Базата на податоци на БИРН „Скопје 2014 под лупа“, покажува дека „Бетон“ има учествувано во градбите на над 30 објекти за сума од речиси 191 милиони евра. Министерството за култура потпиша договор со градежната компанија „Бетон“ во вредност од 5,6 ...

Култура ќе даде 5,5 милиони евра за споменикот на Мајка Тереза

+инфо - 03.09.2015

За споменикот на Мајка Тереза, Министерството за култура ќе потроши 5,5 милиони евра . Откако пропадна донацијата на Субрата Рој кој заврши во затвор во Индија, македонската влада преку Министерството за култура ќе го финансира овој споменик, објави ...

Субрата “свири клавир” во Индија, па затоа дополнителни 5,6 мил. евра народни пари за споменикот на Мајка Тереза

Локално - 03.09.2015

Со новиот договор меѓу Министерството за култура и градежната компанија „Бетон“ сумата за споменикот на Мајка Тереза достигна 10,7 милиони евра-информира Призма Министерството за култура потпиша договор со градежната компанија „Бетон“ во вредност од ...

Министерството за култура, наместо Субрата Рој, ќе потроши 5,5 милиони евра за споменикот на Мајка Тереза

Фокус - 03.09.2015

Денеска на сајтот на Бирото за јавни набавки беше објавен договорот за изградба кој Министерството за култура го склучи со градажната компанија „Бетон“ Скопје Министерството за култура ќе потроши 5,5 милиони евра за изградба на споменикот на Мајка ...

Скопски „Бетон“ за 5,5 милиони евра ќе гради споменик за Мајка Тереза

еМагазин - 03.09.2015

Есенва на скопскиот плоштад ќе почне да се гради уште еден споменик-фонтана, овој пат постветен на Мајка Тереза. На електронската аукција за избор на изведувач се пријавија скопски „Бетон“ и „Урбан инвест“ од Кавадарци, а споменикот ќе го гради ...

Дополнителни 5,6 милиони евра за споменикот на Мајка Тереза

Нова ТВ - 03.09.2015

Фирмата „Бетон“ за 5,5 милиони евра ќе го гради новиот споменик-фонтана во чест на Мајка Тереза на плоштадот во Скопје. Тоа е исходот од електронската аукција за избор на изведувач на кој учествуваа „Бетон“ и „Урбан инвест“ од Кавадарци, чии првични ...

Дополнителни 5,6 милиони за споменикот на Мајка Тереза, вкупно ќе чини 10,7 милиони евра

Либертас - 03.09.2015

Министерството за култура потпиша договор со градежната компанија „Бетон“ во вредност од 5,6 милиони евра за изградба на споменикот на Мајка Тереза. Според базата на податоци „Скопје 2014 под лупа“ што ја објави БИРН минатиот месец, сумата за ...

5,5 милиони евра од Министерство за култура за споменикот на Мајка Тереза

А1 On - 03.09.2015

За споменикот на Мајка Тереза, Министерството за култура ќе потроши 5,5 милиони евра . Откако пропадна донацијата на Субрата Рој кој заврши во затвор во Индија, македонската влада преку Министерството за култура ќе го финансира овој споменик.

За споменикот Мајка Тереза – 5,5 милиони евра од Министерство за култура

Репортер - 03.09.2015

За споменикот на Мајка Тереза, Министерството за култура ќе потроши 5,5 милиони евра . Откако пропадна донацијата на Субрата Рој кој заврши во затвор во Индија, македонската влада преку Министерството за култура ќе го финансира овој споменик.