TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

[Став] Џа или бу? Младите треба да одлучат

Радио МОФ - 20.09.2018

Точно е дека Македонија во моментов се наоѓа пред историска одлука. Уште поточно е дека младите се во центарот на таа одлука иако можеби од далеку не изгледа така. Моменталната ситуација во која се наоѓаат младите во Македонија е поразителна.

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

Н.Македонија - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Дијалог за политичкото учество на младите со пратениците од Западен Балкан

А1 On - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македонија денеска и утре ќе се одржи дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан насловен „Премостување на празнината“.

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

Слободен Печат - 20.09.2018

Тој нагласи дека вработувањето и образованието се клучни прашања, но важни за младите од регионот се и мобилноста и нивната соработка за да се надминат некои историски предрасуди и стереотипи кои, како што рече, можеби се позакоравени кај постарите ...

Политичкото учество на младите со пратениците од Западен Балкан

CivilMedia - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македонија денеска и утре ќе се одржи дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан насловен „Премостување на празнината“.

Панел: Младите остануваат во странство заради квалитетот на животот таму

Н.Македонија - 18.09.2018

Младите имаат потреба од квалитетно образование, сигурна работа, можност за надоградување и заради тоа е потребно Македонија да се зачлени во Европската унија(ЕУ), бидејќи носењето на европските вредности тука, ќе ги задржат младите во својата земја.

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

Локално - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

Стандард - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Џафери: Голем плус за младите е соработката со пратениците

Press24 - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

Канал5 - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

1tv - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Дијалог за политичко учество на младите со пратеници од Западен Балкан

МКД - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

А1 On - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

Република - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Конференција за учеството на младите во работата на парламентите: Законот за млади во собраниска процедура до крајот на ...

Академик - 20.09.2018

Денеска во Собранието на Република Македонија беше отворена дводневна регионална конференција „Дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан“, на која учествуваат пратеници од ...

Џафери: Младите полесно ќе ги артикулираат интересите преку соработка со пратениците

ТВ21 - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.

Светот останува на младите, истакна Џафери

Фокус - 20.09.2018

Во Собранието на Република Македобија утрово беше отворена дводневна регионална конференција за дијалог на високо ниво за политичкото учество на младите и младинските политики со пратениците од Западен Балкан.