TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИНФЛАЦИЈАТА ВО ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО - 10,1 ОТСТО, поттикната од зголемените цени на храната и горивата

Фактор - 17.08.2022

Британските медиуми јавуваат дека во јули месец стапката на инфлација во Обединетото Кралство се искачила на 10,1 отсто, при што бележи зголемување во споредба со претходниот месец. Инфлацијата во Обединетото Кралство се искачи над 10 проценти за ...

Инфлацијата во Велика Британија на историски максимум! Цените на храната и енергијата продолжуваат да го зголемуваат ...

Точка - 17.08.2022

Инфлацијата во Велика Британија во јули пораснала на уште еден 40-годишен максимум бидејќи растечките цени на храна и енергија продлжиле да го зголемуваат историскиот притисок на домаќинствата.

Рекордна стапка на инфлација во Црна Гора, во Бугарија највисока од 1998 година

Скопје1 - 17.08.2022

Потрошувачките цени во Црна Гора се зголемени во јули за 14,9 отсто на годишно ниво, покажуваат новите прелиминарни податоци на Управата за статистика, Монстат. Ова е исто така нова рекордна вредност од 2008 година, кога Монстат го објавува индексот ...

Инфлацијата во Црна Гора достигна рекордни 14,9 проценти

Банкарство.мк - 17.08.2022

Потрошувачките цени во Црна Гора се зголемени во јули за високи 14,9 проценти на годишно ниво, покажуваат новите прелиминарни податоци на Управата за статистика, „МонСтат”. Ова е исто така нова рекордна вредност од 2008 година, кога „МонСтат” го ...

Цените вртоглаво растат: Рекордна стапка на инфлација во Црна Гора

Република - 17.08.2022

Потрошувачките цени во Црна Гора се зголемени во јули за 14,9 отсто на годишно ниво, покажуваат новите прелиминарни податоци на Управата за статистика, Монстат. Ова е исто така нова рекордна вредност од 2008 година, кога Монстат го објавува индексот ...