TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Кисела Вода утре ќе се приклучи на глобалната акција за чистење на отпад

А1 On - 14.09.2018

Утре, сабота, со почеток во 10:00 часот, Општина Кисела Вода во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање и здружението за одржлив развој и заштита на животната средина ГОУ ГРИН од Скопје и Град Скопје ќе спроведе акција ...

Се чисти депонијата кај „Св.Богородица Балаклија“ во Делчево

Вечер - 14.09.2018

Општина Делчево се вклучува во светската еколошка акција за чистење на расфрланиот отпад. Акцијата ќе се организира денеска кога се одбележува Светскиот ден на чистењето, а во неа ќе се вклучат вработените во локалната самоуправа, јавните ...

Вработените во Општина Бутел ја исчистија општината

MTM - 14.09.2018

Вработените во Општина Бутел се приклучија во одбележувањето на Светскиот ден на глобалното чистење 15 септември. Вработените во општинската администрација кои беа поделени во осум групи ја чистеа поблиската и пошироката околина на општинската ...

За почист Карпош

Пулс24 - 13.09.2018

На Светскиот ден на чистење, 15 септември, Општина Карпош орагнизира голема акција за чистење со што ќе даде конкретен придонес во заштитата на животната средина и грижата за локалната заедница со што ќе се обиде да ја подигне јавната свест на ...

Општина Кисела Вода утре ќе се приклучи на глобалната акција за чистење на отпад

Слободен Печат - 14.09.2018

Активностите за собирање на отпадоците ќе се одвиваат на две локации, на трим патеката покрај пругите во Кисела Вода, како и под мостот на булеварот Србија. Утре со почеток во 10:00 часот Општина Кисела Вода во соработка со Министерството за животна ...

Во Делчево ќе се чисти депонијата кај комплексот „Св.Богородица Балаклија“

А1 On - 14.09.2018

Општина Делчево се вклучува во светската еколошка акција за чистење на расфрланиот отпад. Акцијата ќе се организира в сабота кога се одбележува Светскиот ден на чистењето, а во неа ќе се вклучат вработените во локалната самоуправа, јавните ...

Утре акција за чистење и во Бутел

MTM - 13.09.2018

По повод Светскиот ден на глобалното чистење 15 септември утре Општина Бутел ќе организира акција за чистење. Акцијата ќе се одржува од 08:00 до 10:00 часот, а во неа ќе учествуваат вработените во општинската администрација кои ќе ја чистат ...

Општина Кисела Вода утре ќе се приклучи на глобалната акција за чистење на отпад

Скопје инфо - 14.09.2018

Утре, сабота, со почеток во 10:00 часот, Општина Кисела Вода во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање и Град Скопје ќе спроведе акција за чистење на отпадот на својата територија.