TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Внимавајте на пазарите се продава тутун штетен по здравјето на граѓаните

Вечер - 20.03.2019

На пазарите се продава режан тутун со параметри кои се неколкукратно над дозволените и се штетни по здравјето на граѓаните кои ги конзумираат. До вакви сознанија стасале претставниците од Царинската управа по анализи на квалитетот и составот на ...

Царинска управа: На пазарите се продава и тутун кој е штетен по здравјето на граѓаните

Канал5 - 19.03.2019

Виткањето тутун во цигари се почесто станува тренд кај уживателите на тутун. Зголемувањето на цената на цигарите ги насочи корисниците на тутун сами да купуваат тутун, за нив цената е многу поефтина дури и за три пати помалку во однос на купување на ...

УТРИНСКИ ФОКУС: Нови апсења ја тресат Македонија

Фактор - 19.03.2019

Во утринскиот фокус на Фактор овој вторник е веста дека се приведени осум лица меѓу кои е екс градоначалникот на скопската општина Карпош Стевче Јакимовски а покрај него, приведени се и службеници од општината и бизнисмени.

Загрижувачки сознанија на Царина за квалитетот на режаниот тутун на пазарите: Граѓаните се „трујат“

Фактор - 19.03.2019

На пазарите се продава режан тутун со параметри кои се неколкукратно над дозволените и се штетни по здравјето на граѓаните кои ги конзумираат. До вакви сознанија стасале претставниците од Царинската управа по анализи на квалитетот и составот на ...

Внимавајте на пазарите се продава тутун штетен по здравјето на граѓаните

Скопје24 - 20.03.2019

На пазарите се продава режан тутун со параметри кои се неколкукратно над дозволените и се штетни по здравјето на граѓаните кои ги конзумираат. До вакви сознанија стасале претставниците од Царинската управа по анализи на квалитетот и составот на ...

Државата лани изгубила над 18 милиони евра поради нелегалниот бизнис со режан тутун

Опсервер - 18.03.2019

Она што е загрижувачко е дека нелегалниот тутун претставува сериозн o здравствено прашање, затоа што има непознато потекло и сомнителни состојки, без каква било контрола на квалитетот Единицата за економски и компјутерски криминал при Секторот за ...

На пазарите се продава и тутун кој е штетен по здравјето на граѓаните

Тера - 20.03.2019

Виткањето тутун во цигари се почесто станува тренд кај уживателите на тутун.Зголемувањето на цената на цигарите ги насочи корисниците на тутун сами да купуваат тутун, за нив цената е многу поефтина дури и за три пати помалку во однос на купување на ...

Државата лани изгубила над 18 милиони евра поради нелегалниот бизнис со режан тутун

Либертас - 18.03.2019

Единицата за економски и компјутерски криминал при Секторот за внатрешни работи Скопје деновиве заплени над 317 килограми сечкан тутун за пушење кој требал да биде пуштен на продажба на „Бит пазар“ во Скопје, а за кој не била платена акциза во ...

Државата лани изгубила над 18 милиони евра поради нелегалниот бизнис со режан тутун

Нетпрес - 19.03.2019

Единицата за економски и компјутерски криминал при Секторот за внатрешни работи Скопје деновиве заплени над 317 килограми сечкан тутун за пушење кој требал да биде пуштен на продажба на „Бит пазар“ во Скопје, а за кој не била платена акциза во ...