TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Меѓународноправна вредност што ни дава конкурентска предност

Н.Македонија - 12.08.2022

Независен експерт на Обединетите нации уште во јули 2011 година презентирал извештај во Советот за човекови права на Светската организација, во кој Владата на Бугарија се повикува да ја заштити слободата на изразување и здружување на припадниците на ...

Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Слободен Печат - 11.08.2022

Бугарската влада да ги обезбеди и заштити правата што се загарантирани во уставните одредби на земјата за почитување на правото на етничко самоопределување, вклучително и правата на слободата на изразување и слободата на здружување на припадниците ...

СТОЈКОВ: Македонците од Бугарија, за Владата во Скопје сме евтини и тие за ЕУ би не продале и без пари, како што ги ...

Денешен - 11.08.2022

Македонците во Бугарија го поздравуваат барањето на Обединетите нации преку Канцеларијата за човекови права да побара нивната матична земја да признае постоењето на македонско малцинство. Оттаму велат дека е крајно време некој да и предочи на ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Слободен Печат - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка” од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Фокус - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

ОН: Бугарија има обврска да ги штити правата на македонското малцинство

МКД - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „ Гласот на Америка “ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите ...

ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

360 степени - 10.08.2022

Стејт департментот во последниот извештај за човекови права, забележа дека властите во Бугарија „продолжија да одбиваат регистрација на етничко-македонски активистички групи како што се ОМО-Илинден, Друштвото на угнетените Македонци – жртви на ...

ОН со порака: Бугарија да дозволи регистрација на македонските здруженија

24 Вести - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Обединетите Нации бараат Бугарија да ги почитува правата на македонското малцинство

Сител - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, изјави за Гласот на Америка Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации, на ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Канал5 - 10.08.2022

Негирањето на македонско малцинство од страна на Софија го потврдува извештај на независен експерт на ОН за малцински прашања, претставен до Советот за човекови права во јули 2011. Извештајот е реафирмиран од страна на канцеларијата за човекови ...

Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство, вели извештај на ОН

Глас на Америка - 10.08.2022

Согласно извештајот што независен експерт на ОН за малцински прашања го претставил до Советот за човекови права во јули 2011 година, Владата на Бугарија се повикува да ги заштити слободата на изразување и здружување на припадниците на македонското ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Сител - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Вечер Прес - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Бугарија „негира постоење на етничко македонското малцинство“, ОН ги повикува да ги обезбедат и заштитат права на ...

Курир - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Бриф - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство, вели извештај на ОН

Либертас - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, изјави за Гласот на Америка Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации, на ...

БУГАРИЈА ИМА ОБВРСКА ДА ГИ ШТИТИ МАЛЦИНСТВАТА Извештај на ОН потврдува дека Софија негира македонско малцинство

+инфо - 10.08.2022

Канцеларијата за човекови права на ОН го посочи извештајот што независен експерт на ОН за малцински прашања го претставил до Советот за човекови права во јули 2011 година, согласно кој, Владата на Бугарија се повикува да ги заштити слободата на ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

ТВ21 - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

24Инфо - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка” од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Македонците од Бугарија: За власта никогаш сме немале вредност, би нè дале и за беспари

Република - 10.08.2022

Македонците во Бугарија го поздравуваат барањето на Обединетите нации преку Канцеларијата за човекови права да побара нивната матична земја да признае постоењето на македонско малцинство. Оттаму велат дека е крајно време некој да и предочи на ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Lider - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

еМагазин - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

ОН: Софија има обврска да ги заштити правата на Македонците и етничкото самоопределување на македонското малцинство во ...

Денешен - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Во Центар - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Обединетите нации бараат Бугарија да го признае македонското малцинство

Нетпрес - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Обединетите нации бараат Бугарија да го признае македонското малцинство, само власта на СДСМ се откажа од нашинците

Република - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

За власта никогаш сме немале вредност, би нè дале и за беспари, вели Стојко Стојков

Lider - 10.08.2022

Македонците во Бугарија го поздравуваат барањето на Обединетите нации преку Канцеларијата за човекови права да побара нивната матична земја да признае постоењето на македонско малцинство. Оттаму велат дека е крајно време некој да и предочи на ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Press24 - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Скопје инфо - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

ОН бара од Бугарија да ги заштити правата на македонското малцинство

Независен - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

365 - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство, вели извештај на ОН

Локално - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, изјави за Гласот на Америка Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации, на ...

Стојко Стојков: За власта никогаш сме немале вредност, би нè дале и за беспари

PressingTV - 10.08.2022

Македонците во Бугарија го поздравуваат барањето на Обединетите нации преку Канцеларијата за човекови права да побара нивната матична земја да признае постоењето на македонско малцинство. Оттаму велат дека е крајно време некој да и предочи на ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Опсервер - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

CivilMedia - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство, не да ги дискриминира, се вели во извештајот на ...

ММС - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Власта се откажа, но Обединети нации бараат Бугарија да го признае македонското малцинство

PressingTV - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

Zoom - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, изјави за Гласот на Америка Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации, на ...

Извештај на ОН: Бугарија има обврска да ги заштити правата на македонското малцинство

MakPress - 10.08.2022

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, соопштија за „Гласот на Америка“ од Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации ...