TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Блуреј изданието „Пет македонски ентолошки филма“ е значајно за идентитетот како дел од нашата колективна меморија, но ...

Република - 06.12.2023

Блуреј изданието под наслов „Пет македонски ентолошки филма“ може да се каже дека е подеднакво значајно за идентитетот како дел од нашата колективна меморија, но пред сѐ како наше аудиовизуелно културно наследство, беше истакното меѓу другото на ...

Книгата „Документарниот филм и идентитетот“ на м-р Сунчица Симоновска Веселиновска е врв на филмолошката дејност

Република - 06.12.2023

Во Кинотеката на Република Македонија беше промовирана книгата „Документарниот филм и идентитетот“ на м-р Сунчица Симоновска Веселиновска, виш филмолог во Кинотеката, а пред присутните говора проф.

Две нови изданија, книга и блуреј, ќе бидат промовирани во Кинотеката

Слободен Печат - 05.12.2023

Во Кинотеката на Република Северна Македонија на 6 декември, во 12 часот напладне, ќе бидат промовирани две нови изданија на Кинотеката – книгата „Документарниот филм и идентитетот“ на Сунчица Симоновска Веселиновска и блу-рејот „Пет македонски ...

Промоција на книгата „Документарниот филм и идентитетот“ и блу-реј изданието „Пет македонски етнолошки филма“ во ...

Рацин - 05.12.2023

Во среда, на 6 декември, во 12 часот во Кинотеката на Република Северна Македонија ќе бидат промовирани последните изданија на Кинотеката -книгата „Документарниот филм и идентитетот“ и блу-рејот „Пет македонски етнолошки филма“.

Промоција на книги за документарниот и технолошкиот филм

Н.Македонија - 06.12.2023

Денеска напладне во Кинотеката на Македонија ќе бидат промовирани последните изданија на Кинотеката: книгата „Документарниот филм и идентитетот“ и блурејот „Пет македонски етнолошки филма“.

Промоција на двете изданија на Кинотека „Документарниот филм и идентитетот“ и „Пет македонски етнолошки филма“

Трн - 06.12.2023

Во Кинотеката денеска беа промовирани последните изданија на Кинотека-книгата насловени „Документарниот филм и идентитетот“ и блу-рејот „Пет македонски етнолошки филма“. Промотори на изданието „Документарниот филм и идентитетот“ на м-р Сунчица ...