TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Медицинските сестри сметаат дека се деградира нивниот труд

24 Вести - 16.04.2018

Во државата не постои здравствена установа во која нема недостакот на медицински персонал, посочуваат од Здружението на медицински и стоматолошки сестри, техничари и акушерки. Се жалат дека некогаш дежураат и по 24 часа, а трудот не им е соодветно ...

Медицинските сестри бараат ноќната работа да се смета за дежуство

Алсат-М - 16.04.2018

Унијата на медицинските сестри во Македонија не го прифаќа зголемувањето на платата за ноќно работење да биде 80 денари. Според нив, тоа е смешно и навредливо. Тие бараат законски измени преку кои нивната работа ќе се смета како дежурство.

Медицинските сестри бараат да бидат плаѓани по дежурства

Сител - 16.04.2018

Унијата на медицински сестри, акушерки и техничари “За нас“ не го прифаќа понуденото зголемување за 80 денари за ноќен труд. Со овие пари би добивале околу 300 денари месечно. Категорични се дека со ова не се вреднува нивната работа.

Медицинските сестри ќе добијат плус 160 денари за ноќна работа

Сакам да кажам - 16.04.2018

Медицинските сестри од Клиничкиот центар ќе добијат зголемување на надоместот за ноќен труд за 160 денари. Самостојниот синдикат на клиничките центри, каде најмногу членуваат медицински сестри од скопските клиники, но и медицински сестри од ...

Двојно се зголемува надоместокот за ноќен труд на медицинските сестри

Нова ТВ - 16.04.2018

Синдикатот на Клиничкиот Центар го потпиша анекс договорот и ја прифати понудата на Министерството за здравство за зголемување на надоместокот за ноќен труд на медицинските сестри, од досегашниот коефициент 0,29 на 0,50.

Медицинските сестри бараат да бидат платени по саатнина за дежурства, а не за ноќна смена

А1 On - 16.04.2018

Унијата на здруженија на медицински сестри бара ноќниот труд на сестрите да биде платен според саатнината за дежурства, а не за ноќна смена, како што предвидува членот 2016 од Законот за здравствена заштита.

Медицинските сестри бараат за работа ноќе да им се исплаќа дежурство како и на лекарите

Сакам да кажам - 16.04.2018

Медицинските сестри бараат промена на Законот за здравствена заштита, со кои нивната ноќна работа ќе биде прифатена како дежурство, исто како и за лекарите. Од Унијата на здруженија на медицински сестри, акушерки и техничари, велат дека по ...

Се бира најхумана медицинска сестра

+инфо - 16.04.2018

Унијата на здруженија предводена од ЗМСТА – За нас по повод „Интернационалната недела на сестринството“ која трае од 5 до 12 мај објавува конкурс за „најуспешна и најхумана сестра“, на кој може да аплицираат сите медицински сестри, техничари, ...

Здруженијата не го прифаќаат понуденото зголемување за ноќен труд

Нова ТВ - 15.04.2018

Зголемувањето за ноќниот труд од 80 до 100 денари не го прифаќаат од Унијата на здруженија предводени од ЗМСТА -ЗА НАС(Здружението на медицински и стоматолошки сестри, техничари и акушерки) зад која стојат 5500 членови од цела држава.

Десетина медицински сестри ќе останат на улица, по пензионирањето на лекарите

Сител - 15.04.2018

Десетина медицински сестри од внатрешноста до крајот на годината ќе останат на улица. Матичните лекари во чии ординации работат ќе одат во пензија. Со затворање на амбулантите, овој кадар ќе остане невработен.

Медицинските сестри не прифаќаат зголемување од 80 денари за ноќен труд: Бараат да бидат плаќани по дежурства (видео)

Република - 16.04.2018

Унијата на медицински сестри, акушерки и техничари “За нас“ не го прифаќа понуденото зголемување за 80 денари за ноќен труд. Со овие пари би добивале околу 300 денари месечно. Категорични се дека со ова не се вреднува нивната работа.

Медицинските сестри ќе добијат плус 160 денари за ноќна работа

Слободен Печат - 16.04.2018

Медицинските сестри од Клиничкиот центар ќе добијат зголемување на надоместот за ноќен труд за 160 денари, јавува Сакамдакажам . Самостојниот синдикат на клиничките центри, каде најмногу членуваат медицински сестри од скопските клиники, но и ...

Нова: Двојно се зголемува надоместокот за ноќен труд на медицинските сестри

Либертас - 16.04.2018

Синдикатот на Клиничкиот Центар го потпиша анекс договорот и ја прифати понудата на Министерството за здравство за зголемување на надоместокот за ноќен труд на медицинските сестри, од досегашниот коефициент 0,29 на 0,50.

Медицинските сестри бараат да бидат платени по саатнина за дежурства, а не за ноќна смена

Локално - 16.04.2018

Унијата на здруженија на медицински сестри бара ноќниот труд на сестрите да биде платен според саатнината за дежурства, а не за ноќна смена, како што предвидува членот 2016 од Законот за здравствена заштита.

Медицинските сестри бараат ноќната работа да се исплаќа како и на лекарите

Слободен Печат - 16.04.2018

Медицинските сестри бараат промена на Законот за здравствена заштита, со кој нивната ноќна работа ќе биде изедначена со дежурствата на лекарите и истата ќе биде соодветно платена. Од Унијата на здруженија на медицински сестри, акушерки и техничари, ...

Објавен конкурс за најуспешни и најхумани медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри од Р.Македонија

Бизнис Вести - 16.04.2018

Унијата на здруженија предводена од ЗМСТА – ЗА НАС известува дека по повод „Интернационалната недела на сестринството” (05-12 мај) објавува конкурс за “најуспешна и најхумана сестра”, на кој може да аплицираат сите медицински сестри, техничари, ...

Десетина медицински сестри ќе останат на улица, по пензионирањето на лекарите

24Инфо - 15.04.2018

Десетина медицински сестри ќе останат на улица, по пензионирањето на лекарите Десетина медицински сестри од внатрешноста до крајот на годината ќе останат на улица. Матичните лекари во чии ординации работат ќе одат во пензија.

Медицинските сестри бараат да бидат плаѓани по дежурства

24Инфо - 16.04.2018

Медицинските сестри бараат да бидат плаѓани по дежурства Унијата на медицински сестри, акушерки и техничари “За нас“ не го прифаќа понуденото зголемување за 80 денари за ноќен труд. Со овие пари би добивале околу 300 денари месечно.

Медицинските сестри бараат да бидат платени по саатнина

+инфо - 16.04.2018

Во практика сестрите и другите сродни струки не работат во смени, туку заради потребите на службите и дефицит на персоналот во викендите, празниците, па и во обичните денови работат по 15-16 часа, со што ја надминуваат 12-часовната саатнина која ...

Медицинските сестри бараат да бидат платени по саатнина за дежурства, а не за ноќна смена

Сител - 16.04.2018

Унијата на здруженија на медицински сестри бара ноќниот труд на сестрите да биде платен според саатнината за дежурства, а не за ноќна смена, како што предвидува членот 2016 од Законот за здравствена заштита.

Медицинските сестри бараат да бидат платени по саатнина за дежурства, а не за ноќна смена

Н.Македонија - 16.04.2018

Унијата на здруженија на медицински сестри бара ноќниот труд на сестрите да биде платен според саатнината за дежурства, а не за ноќна смена, како што предвидува членот 2016 од Законот за здравствена заштита.

Медицинските сестри бараат да бидат платени по саатнина за дежурства, а не за ноќна смена

CivilMedia - 16.04.2018

Унијата на здруженија на медицински сестри бара ноќниот труд на сестрите да биде платен според саатнината за дежурства, а не за ноќна смена, како што предвидува членот 2016 од Законот за здравствена заштита.