TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИСОКО ЗАГАДЕН ВОЗДУХOT ВО ПОВЕЌЕ ГРАДОВИ: Дали е ова поради прашината од Сахара?

Фактор - 20.06.2024

Повеќ е македонски градови денеска беа со високо загаден воздух. Се смета дека прашината од Сахара придонела за поголема загаденост. Високо загаден е воздухот во Битола, Охрид, Кичево, Берово, Струмица, Кавадарци, Велес, делови од Скопје и ...

Прашина од Сахара повторно во Македонија, мерните станици покажуваат висока концетрација на ПМ10 честички

ТВ21 - 20.06.2024

Мерните станици за загаден воздух во Битола и околината, денеска покажуваа висока вредност на загаденост. Тоа е поради песокот од Сахара кој повторно е присутен во Македонија. Најизразен е во јужните делови од земјава, меѓутоа го има насеката, и во ...

Пелистер во магла поради прашина од Сахара

Сакам да кажам - 20.06.2024

Делови од Пелистер воопшто не се гледаат од Битола или изгледаат како да се во магла поради присуството на пустинска прашина во воздухот дојдена од Сахара. Прашината предизвика и високи концентрации на ПМ10 честички во водухот.

(Видео) Сахарски песок го зафати регионот: Ниту Македонија не е заобиколена

Независен - 20.06.2024

Воздухот што деновиве струи над земјите од Медитеранот, вклучувајќи ги тука и земјите од регионот, не само топлина, туку и песок, кој ќе биде особено присутен утре, а вчера веќе беше видлив на сателитските снимки, објавија повеќе специјализирани ...

(Видео) Доаѓа „облак“ од песок од Сахара ќе ја покрие Европа, стаса до Хрватска

ММС - 20.06.2024

Јужна Европа и Балкан се на удар на топлотен бран и многу високи температури. Во наредните денови времето ќе биде уште потопло, пренесува еспресо.рс. Оваа топлина стигнува поради влијанието на термичкиот висок гребен и многу изразената југозападна ...

Нов голем облак од прашина и песок од Сахара: Мачно и спарно до крајот на неделата

Скопје1 - 19.06.2024

Од Сахара, преку Италија и централна Европа, од утре во Македонија како и во целиот регион пристигнува голем облак од прашина и песок, па токму поради ова повторно очекуваме многу заматена и нечиста атмосфера, а токму поради ова времето ќе биде ...

АКТУЕЛНА МЕТЕО НАЈАВА: Нов голем облак од прашина и песок од Сахара, преку Италија и централна Европа пристигнува во ...

Lady - 19.06.2024

Од Сахара, преку Италија и централна Европа, од утре во Македонија како и во целиот регион пристигнува голем облак од прашина и песок, па токму поради ова повторно очекуваме многу заматена и нечиста атмосфера, а токму поради ова времето ќе биде ...

Прашина од Сахара повторно во Македонија

4NEWS - 20.06.2024

Мерните станици за загаден воздух во Битола и околината, денес покажуваа висока вредност на загаденост. Тоа е поради песокот од Сахара кој повторно е присутен во Македонија. Најизразен е во јужните делови од земјава, меѓутоа го има насекаде, и во ...