TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците на пат до „ултимативниот лек за мамурлак“: Нов гел ги спречува штетните ефекти од консумирањето алкохол

Слободен Печат - 16.05.2024

Научниците тврдат дека се на пат да го најдат „ултимативниот лек за мамурлак“ во форма на гел, кој не дозволува да дојде до последници од опивање. Иако сè уште е во процес на развој, првичните тестови на глувци укажуваат на „ветувачка стратегија за ...

Создаден гел кој може да го неутрализира дејството на алкохолот пред појавата на мамурлакот

Вечер Прес - 16.05.2024

Научниците открија пионерски гел направен од мешавина од млечни протеини и златни наночестички, кој нуди потенцијална заштита од ефектите од консумирањето алкохол, но дали извонредното откритие може да го редефинира начинот на кој пристапуваме кон ...