TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фокусот на Владата е кон намалување на нееднаквоста, бројките охрабруваат

Канал5 - 18.06.2019

ВоМакедонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. -Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние секако ги ...

Бежовска - Тевдовски: нееднаковста во земјата има тенденција на намалување

24 Вести - 18.06.2019

Ќе плаќаат ли граѓаните повисок данок на имот ако имаат повеќе недвижности?!Тевдовски вели - работат на реформата за намалување на јазот меѓу богатите и сиромашните, проект кој го вети кога седна во министерската фотелја, но не кажува дали и која од ...

Нееднаквоста во фокусот  на состанокот на Холандско-белгиската конституенца на  Светска банка и ММФ

Вечер - 18.06.2019

Овој викенд Скопје ќе биде домаќин на состанокот холандско-белгиската конституенца на Светската банка и Мееѓународниот монетарен фонд, еден од најголемите настани од финансиската област, што кога-било се случил во нашата држава.

Состанок на Конституенцата во Скопје: истакнати меѓународни експерти ќе дискутираат за клучни економски теми

Бизнис Вести - 18.06.2019

Годинава ја имаме честа да бидеме домаќини на Состанокот на Конституенцата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Групацијата на Светската банка (СБ) во којашто членува нашата земја, за првпат по 2003 година, кога министерството за финансии и ...

Фокусот на Владата е кон намалување на нееднаквоста, бројките охрабруваат

1tv - 18.06.2019

Во Северна Македонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. -Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние ...

Состанок на Конституенцата во Скопје: истакнати меѓународни експерти ќе дискутираат за клучни економски теми

Фактор - 18.06.2019

Годинава ја имаме честа да бидеме домаќини на Состанокот на Конституенцата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Групацијата на Светската банка (СБ) во којашто членува нашата земја, за првпат по 2003 година, кога нашата централна банка и нашето ...

Фокусот на Владата е кон намалување на нееднаквоста, бројките охрабруваат

Локално - 18.06.2019

Во Северна Македонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. -Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние ...

Состанок на Конституенцата во Скопје: истакнати меѓународни експерти ќе дискутираат за клучни економски теми

Академик - 18.06.2019

Годинава ја имаме честа да бидеме домаќини на Состанокот на Конституенцата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Групацијата на Светската банка (СБ) во којашто членува нашата земја, за првпат по 2003 година, кога нашата централна банка и нашето ...

Фокусот на Владата е кон намалување на нееднаквоста, бројките охрабруваат

Независен - 18.06.2019

Во Северна Македонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. -Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние ...

Состанок на Холандско-белгиската конституенца на ММФ и СБ во Скопје

Бизнис Инфо - 18.06.2019

Годинава ја имаме честа да бидеме домаќини на Состанокот на Конституенцата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Групацијата на Светската банка (СБ) во којашто членува нашата земја, за првпат по 2003 година, кога нашата централна банка и нашето ...

Фокусот на Владата е кон намалување на нееднаквоста, бројките охрабруваат

Сител - 18.06.2019

Во Северна Македонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. -Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние ...

Состанок на Конституенцата во Скопје: истакнати меѓународни експерти ќе дискутираат за клучни економски теми

Денар - 18.06.2019

Годинава ја имаме честа да бидеме домаќини на Состанокот на Конституенцата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Групацијата на Светската банка (СБ) во којашто членува нашата земја, за првпат по 2003 година, кога нашата централна банка и нашето ...

Меѓународни експерти во Скопје ќе дискутираат за економски теми

PressingTV - 18.06.2019

Во Северна Македонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние ...

Ангеловска-Бежоска: Фокусот на Владата е кон намалување на нееднаквоста, бројките охрабруваат

МКД - 18.06.2019

Во Северна Македонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние ...

МФ и НБРМ ќе бидат домаќини состанок на Конституенцата на СБ и ММФ

MakPress - 18.06.2019

Во Северна Македонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. -Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние ...

Нееднаквоста меѓу граѓаните и сиромаштијата се намалуваат

Вечер - 18.06.2019

Министерот за финансии вели дека нееднаквоста е главниот фокус на Владата, па затоа мерките што ги презема се во насока на нејзино намалување. Како пример за тоа го посочува праведното оданочување, кое е спроведено за да се обезбедат дополнителни ...

Фокусот на Владата е кон намалување на нееднаквоста, бројките охрабруваат

Опсервер - 18.06.2019

Во Северна Македонија трендовите покажуваат постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста, вели гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. -Нееднаквоста не е прашање во надлежност на Централната банка, но ние ...

Ангеловска – Бежовска: Трендовите покажуваат намалување на степенот на нееднаквоста

CivilMedia - 19.06.2019

Во Скопје викендов ќе се одржи состанок на Холандско – Белгиската конституенца на Светската банка и Меѓународниот монетарен фонд на темат – како до поправедно општество до поправеден систем.

Во Скопје ќе се дискутира за нееднаквоста меѓу граѓаните

Н.Македонија - 19.06.2019

Постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста меѓу граѓаните во Македонија, покажуваат најновите анализи, соопшти гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска на вчерашната средба со новинарите.