TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангеле Димовски – добитник на Златна Бубамара за животно дело

Црнобело - 21.02.2020

Роден е 1948 во музичко семејство, во кое се негувало свирењето на кавал, гајда, зурла и тапан. Повеќе од пет децении Димовски е вклучен во широк опсег музички активности. 40 години поминал во РТС како член на Оркестарот на народни инструменти, во ...

Ангеле Димовски добитник на Златна бубамара за животно дело

Нетпрес - 21.02.2020

Кавалџијата Ангеле Димовски, еден од најпознатите во традицијата на македонската музика, е овогодишен добитник на Златна бубамара за животно дело. Роден е 1948 во музичко семејство, во кое се негувало свирењето на кавал, гајда, зурла и тапан.

Кавалџијата Ангеле Димовски добитник на Златна бубамара за животно дело

МКД - 21.02.2020

Кавалџијата Ангеле Димовски, еден од најпознатите во традицијата на македонската музика, е овогодишен добитник на Златна бубамара за животно дело. Роден е 1948 во музичко семејство, во кое се негувало свирењето на кавал, гајда, зурла и тапан.

Ангеле Димовски – добитник на Златна Бубамара за животно дело

Fashionel - 21.02.2020

Кавалџијата Ангеле Димовски, еден од најпознатите во традицијата на македонската музика, е овогодишен добитник на Златна бубамара за животно дело. Роден е 1948 во музичко семејство, во кое се негувало свирењето на кавал, гајда, зурла и тапан.

„Златна Бубамара“ го објави добитникот на наградата за животно дело

+инфо - 21.02.2020

Кавалџијата Ангеле Димовски, еден од најпознатите во традицијата на македонската музика, е овогодишен добитник на Златна бубамара за животно дело. Роден е 1948 во музичко семејство, во кое се негувало свирењето на кавал, гајда, зурла и тапан.

„Златна Бубамара“ го објави добитникот на наградата за животно дело

Либертас - 21.02.2020

Кавалџијата Ангеле Димовски, еден од најпознатите во традицијата на македонската музика, е овогодишен добитник на Златна бубамара за животно дело. Роден е 1948 во музичко семејство, во кое се негувало свирењето на кавал, гајда, зурла и тапан.

Кавалџијата Ангеле Димовски добитник на Златна Бубамара за животно дело

Слободен Печат - 21.02.2020

Кавалџијата Ангеле Димовски, еден од најпознатите во традицијата на македонската музика, е овогодишен добитник на Златна бубамара за животно дело. Роден е в о 1948 во музичко семејство , во кое се негувало свирењето на кавал, гајда, зурла и тапан.