TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонскиот проект „Оваа зграда зборува (на)вистина“ добитник на наградата Златна Трига

Радио МОФ - 12.06.2019

Уметничкиот проект „Оваа зграда зборува (на)вистина“ е добитник на наградата Златна Трига на овогодинешното Прашко квадриенале. Проектот на авторот Филип Јовановски зборува за Железничката зграда во Скопје и идејата зад заедничкото, солидарно ...

„Оваа зграда зборува (на)вистина“ со „Златна трига“ на Прашкото квадриенале

Р.С.Европа - 12.06.2019

„Оваа зграда зборува (на)вистина“, павилјонот на Република Северна Македонија, чиј автор е Филип Јовановски, куратор - Ивана Васева, а комесар Фросина Зафировска, е добитник на главната награда „Златна трига“ на актуелното Прашко квадриенале за ...

Павилјонот на Република Северна Македонија со наслов „Оваа зграда зборува (на) вистина” добитник на главната награда ...

Скопје24 - 12.06.2019

Павилјонот на Република Северна Македонија со наслов „Оваа зграда зборува (на)вистина” на вчерашното доделување на наградите на Прашкото Квадриенале за перформанс дизајн и простор (6-16 јуни 2019 година) ја доби главната награда „Златна Трига“ која ...

Македонскиот павилјон „Оваа зграда зборува (на) вистина” добитник на главната награда на Прашкото квадриенале 2019

Stylist - 12.06.2019

Павилјонот на Република Северна Македонија со наслов „Оваа зграда зборува (на)вистина” на вчерашното доделување на наградите на Прашкото Квадриенале за перформанс дизајн и простор (6-16 јуни 2019 година) ја доби главната награда „Златна Трига“ која ...

Македонскиот павилјон добитник на главната награда „Златна Трига“ на Прашкото квадриенале

Окно - 12.06.2019

Павилјонот на Република Северна Македонија со наслов „Оваа зграда зборува (на)вистина” на вчерашното (11.06) доделување на наградите на Прашкото Квадриенале за перформанс дизајн и простор (6-16 јуни 2019 година) ја доби главната награда „Златна ...

Македонскиот павилјон освои главна награда во конкуренција со 79 земји на Прашкото Квадриенале

Фокус - 12.06.2019

Павилјонот на Република Северна Македонија со наслов „Оваа зграда зборува (на)вистина” на вчерашното доделување на наградите на Прашкото Квадриенале за перформанс дизајн и простор (6-16 јуни 2019 година) ја доби главната награда „Златна Трига“ која ...

„Оваа зграда зборува (на) вистина” добитник на главната награда на Прашкото квадриенале 2019

Порта 3 - 12.06.2019

Павилјонот на Република Северна Македонија со наслов „Оваа зграда зборува (на)вистина” на вчерашното доделување на наградите на Прашкото Квадриенале за перформанс дизајн и простор (6-16 јуни 2019 година) ја доби главната награда „Златна Трига“ која ...

„Златна трига“ за Павилјонот на Северна Македонија на Прашкото квадриенале 2019

Опсервер - 12.06.2019

Павилјонот на Република Северна Македонија со наслов „Оваа зграда зборува (на)вистина“ на вчерашното доделување на наградите на Прашкото квадриенале за перформанс, дизајн и простор ја доби главната награда „Златна трига“, што се доделува за најдобра ...