TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОУ ,,Гоце Делчев‘‘ во Долно Лисиче ќе се грее на пелети - за најзагадениот воздух во Скопје се уште нема решение

Сител - 06.12.2018

Училиштето Гоце Делчев во Долно Лисиче отсега ќе се затоплува на пелети наместо на нафта. Но, за да пристигнат во училиште, основците и натаму ќе дишат загаден воздух. Долно Лисиче е епицентарот на најголемото загадување во Скопје, чисто е само кога ...

Владата најави дека следната година ќе работат сите мерни станици

Канал5 - 06.12.2018

Учениците и наставниците од основното училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче добија систем на затоплување во училиштето био гориво пелети. Во училиштето досега греењето било на нафта. Долно Лисиче е населено место во општина Аеродром и спаѓа во ...

Училиште во Долно Лисиче почна да се затоплува на био гориво

Порта 3 - 06.12.2018

Подрачното основното училиште „Гоце Делчев“ од Долно Лисиче почна да ги затоплува просторите преку котел на пелети. Досегашното греење на нафта сега е заменето со био гориво. Котелот за пелети е помош од Општина Аеродром.

(Видео) Макрадули поставува печки во подрачни училишта, тоа бил планот за чист воздух

Макфакс - 06.12.2018

Граѓаните од трите најзагадени општини – Ново Лисиче, Ѓорче Петров и Гази Баба – нема да имаат никаков податок за чистотата на воздухот сè додека Владата не обезбеди пари за поправка на дотраените делови.

Не биле само домаќинствата и автомобилите, за една градинка, 20 тони нафта за греење за една сезона

ТВ21 - 06.12.2018

Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули тврди дека Планот за чист воздух добил добил голема меѓународна поддршка на министерскиот состанок на Југоисточна европа и Обединетите нации делот за животна средина.

ОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче од денеска ќе се грее на пелети, наместо на нафта

MTM - 06.12.2018

Во борбата против загадувањето на воздухот се вклучија и основните училишта. Откако минатата недела информиравме дека две училишта во општина Ѓорче Петров ќе го променат начинот на затоплување со цел намалување на аерозагадувањето, денеска бевме ...

ОУ „Гоце Делчев“ почна да се грее на пелети

Скопје инфо - 06.12.2018

ОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче премина кон еколошки начин на загревање користејќи пелети наместо нафта. По тој повод заедно со министерот за животтна средина и просторно планирање Јани Макрадули го посетивме училиштето и извршивме увид на новиот ...

ОУ „Гоце Делчев“ почна да се грее на пелети

24Инфо - 06.12.2018

Подрачното основно училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче од оваа грејна сезона почна да користи пелети за греење, заменувајќи го досегашниот систем на нафта. Котелот на пелети го набавија Општина Аеродром и Бирото за регионален развој со заеднички ...

Макрадули: Потребно е време за санација на мерните станици во општините каде што не работат

Скопје инфо - 06.12.2018

Граѓаните од трите најзагадени општини – Ново Лисиче, Ѓорче Петров и Гази Баба – нема да имаат никаков податок за чистотата на воздухот сè додека Владата не обезбеди пари за поправка на дотраените делови.

Не биле само домаќинствата и автомобилите, за една градинка, 20 тони нафта за греење за една сезона

4NEWS - 06.12.2018

Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули тврди дека Планот за чист воздух добил добил голема меѓународна поддршка на министерскиот состанок на Југоисточна европа и Обединетите нации делот за животна средина.

„Гоце Делчев“ е првото основно училиште во Аеродром што премина на греење со пелети

Макфакс - 06.12.2018

Подрачното основно училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче од оваа грејна сезона почна да користи пелети за греење, заменувајќи го досегашниот систем на нафта, информираат од општина Аеродром.

ВИДЕО: Макрадули поставува печки во подрачни училшта, тоа бил планот за чист воздух

А1 On - 06.12.2018

Граѓаните од трите најзагадени општини – Ново Лисиче, Ѓорче Петров и Гази Баба – нема да имаат никаков податок за чистотата на воздухот сè додека Владата не обезбеди пари за поправка на дотраените делови.

Основното училиште „Гоце Делчев“ во општина Аеродром почна да се грее на пелети

Вечер - 06.12.2018

Подрачното основно училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче од оваа грејна сезона почна да користи пелети за греење, заменувајќи го досегашниот систем на нафта. Котелот на пелети го набавија општина Аеродром и Бирото за регионален развој со заеднички ...

Макрадули става печки во подрачни училишта - тоа му бил планот за чист воздух

Press24 - 06.12.2018

Заменик-министерот Јани Макрадули при пуштање во употреба печка на пелети во училиштето во Долно Лисиче изјави дека станиците за воздухот кои се расипани ќе бидат поправени во 2019 година, но не прецизира точно кога.

„Гоце Делчев“ е првото основно училиште во Аеродром што премина на греење со пелети

А1 On - 06.12.2018

Подрачното основно училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче од оваа грејна сезона почна да користи пелети за греење, заменувајќи го досегашниот систем на нафта, информираат од општина Аеродром.

Основното училиште „Гоце Делчев" во општина Аеродром почна да се грее на пелети

Канал5 - 06.12.2018

Подрачното основно училиште „Гоце Делчев" во Долно Лисиче од оваа грејна сезона почна да користи пелети за греење, заменувајќи го досегашниот систем на нафта. Котелот на пелети го набавија општина Аеродром и Бирото за регионален развој со заеднички ...

Основното училиште „Гоце Делчев“ во општина Аеродром почна да се грее на пелети

Слободен Печат - 06.12.2018

Градоначалникот на општина Аеродром Златко Марин и заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули денеска го посетија училиштето и извршија увид на новиот котел што работи на пелети.

Основното училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче ќе се затоплува еколошки

iPortal - 07.12.2018

Вчера заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули го посети училиштето ОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче, каде што начинот на греење, наместо со нафта е заменет со био гориво (пелети).