TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Брисел бара од тутунските компании да го финансираат собирањето догорчиња

Шеталиште - 11.10.2018

Градските власти на Брисел побараа од тутунската индустрија да преземе дел од трошоците за собирање догорчиња од улиците на белгискиот главен град, бидејќи е забележано дека тој вид смет има тренд на раст.

Брисел тргна во борба против отпушоците: Сметката на вистинската адреса

Канал5 - 10.10.2018

​Градските власти на Брисел побарале од тутунската индустрија да ги подмири трошоците за собирањето отпушоци на улиците, бидејќи претставуваат се поголем дел од ѓубрето во градот. Локалните власти упатиле писмо до филијалата на тутунскиот ...

Брисел бара тутунските компании да финансираат чистење на улиците од догорчиња

Макфакс - 10.10.2018

Градските власти во Брисел побараа од тутунските компании да ги финансираат трошоците за собирање догорчиња на улиците. По тој повод, локалните власти испратија писмо до подружницата на еден американски производител, како и до белгиските компании ...

Компаниите што произведуваат цигари да платат за чистење на догорчињата од улиците

Факултети - 10.10.2018

Градските власти во Брисел побараа од тутунската индустрија да се вклучи во намирување на трошоците за собирање на догорчињата од улиците бидејќи тие стануваат сè поголем дел од ѓубрето во главниот град на Белгија.

Брисел бара тутунските компании да финансираат чистење на улиците од догорчиња

Денар - 10.10.2018

Градските власти во Брисел побараа од тутунските компании да ги финансираат трошоците за собирање догорчиња на улиците. По тој повод локалните власти испратија писмо до подружницата на еден американски производител, како и до белгиските компании што ...