TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФОТО: Радост за посетителите на Зоолошката - Се поднови со два нови члена

Press24 - 15.05.2019

Скопската зоолошка се збогати со два нови члена. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци.

Зебрите Јанош и Јашари стигнаа во скопската Зоолошка

Сакам да кажам - 15.05.2019

Две зебри денеска стигнаа во скопската Зоолошка градина. Двете зебри, мажјаци се стари една година. Јанош е донација од зоолошката во Словенија, а Јашари од Чешка. „Зебрите веднаш се прилагодија на условите и скопските температури и се зближија со ...

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Курир - 15.05.2019

Пристигнаа новите другарчиња во Скопје ЗОО. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 дена ќе бидат во карантин и изолација.

Зебрите Јанош и Јашари нови членови на ЗОО Скопје (ФОТО)

Слободен Печат - 15.05.2019

Скопската Зоолошка градина денеска се поднови со нови членови. Имено новите животни се зебри мажјаци кои се викаат Јанош и Јашари. – Зебрите веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба ...

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Скопје инфо - 15.05.2019

Пристигнаа новите другарчиња во Скопје ЗОО. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 дена ќе бидат во карантин и изолација.

Јанош и Јашари се новите станари на Зоолошка градина

AKO - 15.05.2019

Пристигнаа Зебрите од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Стари се околу година дена, а првите 20 денови ќе бидат во карантин. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на ...