TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата” ќе биде двонасочен

24Инфо - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат”, познат како „Новиот пат на свилата”, нема да претставува еднонасочна улица.

Италија се приклучува кон кинескиот „Пат на свилата“

Deutsche Welle - 22.03.2019

И покрај критиките, Пекинг постојано добива поддршка за иницијатива „Нов пат на свилата“. Целта на иницијативата е развој на мрежа на пристаништа, мостови и електрани кои ќе ја поврзат Кина со Африка, Европа и пошироко.

Новиот пат на свилата ги алармира Вашингтон и Европа

А1 On - 22.03.2019

Гласот на Америка – Вашингтон На кинескиот претседател Си Џинпинг нема да му недостигаат сонародници за време на кратката обиколка на Рим во рамки на неговата државна посета на првата од трите станици во Европа, пред Франција и Монако.

Париз бара европско единство за „Новиот пат на свилата“

MakPress - 22.03.2019

Во пресрет на Самиот на ЕУ, Франција повика на единство и координација меѓу земјите членки на Унијата за кинескиот проект на „Новиот пат на свилата“, особено по најавата за потпишување на договор меѓу Пекинг и Рим за ова прашање, јави дописникот на ...

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

Сител - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат”, познат како „Новиот пат на свилата”, нема да претставува еднонасочна улица.

Новиот пат на свилата ги алармира Вашингтон и Европа

1tv - 22.03.2019

На кинескиот претседател Си Џинпинг нема да му недостигаат сонародници за време на кратката обиколка на Рим во рамки на неговата државна посета на првата од трите станици во Европа, пред Франција и Монако.

Со свилен конец Кина шие на европскиот пазар

+инфо - 23.03.2019

Кинескиот проект за „Новиот пат на свилата“ беше тема и на вчерашниот Самит на ЕУ, при што лидерите на Унијата усвоија нова стратегија за односите со Кина во која земјата се идентификува како „партнер“, но и како „ривал и конкурент“.

Новиот пат на свилата ги алармира Вашингтон и Европа

Либертас - 22.03.2019

Голем дел од инвестициите се во форма на големи инфраструктурни кредити за владите. Идејата, како што беше наведено од страна на кинескиот лидер, е да се привлечат овие земји поблиску до Пекинг, а кинеската моќ да зајакне во странство.

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

Опсервер - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат“, познат како „Новиот пат на свилата“, нема да претставува еднонасочна улица.

Новиот пат на свилата ги алармира Вашингтон и Европа

MakPress - 22.03.2019

На кинескиот претседател Си Џинпинг нема да му недостигаат сонародници за време на кратката обиколка на Рим во рамки на неговата државна посета на првата од трите станици во Европа, пред Франција и Монако.

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

А1 On - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат“, познат како „Новиот пат на свилата“, нема да претставува еднонасочна улица.

Новиот пат на свилата ги алармира Вашингтон и Европа

Локално - 22.03.2019

Гласот на Америка – Вашингтон 22 март 2019 На кинескиот претседател Си Џинпинг нема да му недостигаат сонародници за време на кратката обиколка на Рим во рамки на неговата државна посета на првата од трите станици во Европа, пред Франција и Монако.

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

Локално - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат“, познат како „Новиот пат на свилата“, нема да претставува еднонасочна улица.

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

1tv - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, „Еден појас, еден пат“, познат како „Новиот пат на свилата“, нема да претставува еднонасочна улица. – Кинеската држава сака двонасочна трговија и двонасочен тек ...

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

Вечер - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат“, познат како „Новиот пат на свилата“, нема да претставува еднонасочна улица.

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

MakPress - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат“, познат како „Новиот пат на свилата“, нема да претставува еднонасочна улица.

Kси Џинпинг со порака од Рим: Новиот пат на свилата ќе биде двонасочен

Нова ТВ - 23.03.2019

Кинескиот претседател Кси Џинпинг при посетата на Рим порача дека амбициозниот национален проект “Еден појас, еден пат“, познат како „Новиот пат на свилата“, нема да претставува еднонасочна улица.

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

ТВ21 - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат”, познат како „Новиот пат на свилата”, нема да претставува еднонасочна улица.

Си Џинпинг: „Новиот пат на свилата“ ќе биде двонасочен

4NEWS - 23.03.2019

Кинескиот претседател Си Џинпинг синоќа од Рим порача дека амбициозниот проект на Кина, “Еден појаси, еден пат”, познат како „Новиот пат на свилата”, нема да претставува еднонасочна улица.