TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЈАДРО бара средба со Ирена Стефоска: Министерството за култура да го олесни пријавувањето за проекти

Радио МОФ - 20.04.2021

ЈАДРО – Асоцијацијата на независната културна сцена реагира на начинот на кој се спроведуваат проектите добиени преку конкурсот за проекти од Национален интерес. Оттаму сметаат дека е потребно подобрувањето на административните постапки и техники на ...

ЈАДРО бара средба со Ирена Стефоска: Министерството за култура да го олесни пријавувањето за проекти

PressingTV - 20.04.2021

ЈАДРО – Асоцијацијата на независната културна сцена реагира на начинот на кој се спроведуваат проектите добиени преку конкурсот за проекти од Национален интерес. Оттаму сметаат дека е потребно подобрувањето на административните постапки и техники на ...

Реакција: ЈАДРО бара од Министерството за култура подобар третман на независната сцена

Окно - 20.04.2021

ЈАДРО – Асоцијацијата на независната културна сцена реагира на начинот на кој се спроведуваат проектите добиени преку конкурсот за проекти од национален интерес. Независната сцена смета дека е потребно подобрувањето на административните постапки и ...

Отворено писмо на Асоцијацијата на независната културна сцена до Министерката за култура

Република - 20.04.2021

По направена сеопфатна консулатција со своето бројно членство, Од Асоцијацијата на независната културна сцена, ЈАДРО, реагираат на последните случувања во работата на министерството за култура.