TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

5 модели за трансфер на работници од јавниот во приватниот сектор

Сител - 17.01.2020

Трансфер на вработените од јавниот во приватниот сектор за повисока плата, каде придонесите ќе ги плати државата. Ова е само еден од 5 те модели кои ги понуди министерот за информатичко општество за вишокот вработени административци, по консултации ...

Манчевски: Да постигнеме широк национален консензус на сите нивоа

Слободен Печат - 17.01.2020

Тој смета дека Законот за висока раководна служба исто така треба да се земе како дел од големиот пакет реформи во оваа власт зошто тој, како што рече, ги тангира директорите и генералните секретари.

Власта не отстапува од предизборното масовно полнење на јавната администрација

Алфа - 17.01.2020

Власта не се откажува од предизборното полнење на администрацијата. Во моментов има повеќе од 30 отворени огласи за вработување, а не минува недела да не се појави нов оглас за во некоја институција.

(ВИДЕО) Манчевски: Не сакаме некој да остане без работа со трансфер на државната администрација кај приватниците

А1 On - 17.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ја уверува јавноста дека не сака луѓе да останат без работа и да има жртви на процесот на реорганизација на јавната администрација.

Манчевски: Продолжуваат консултациите за трансферот од јавен во приватен сектор

Press24 - 17.01.2020

Продолжуваат инклузивните консултации и работните средби со сите засегнати страни, за трансфер вработените од јавниот во приватниот сектор, како дел од сеопфатниот проект за реорганизација на јавната администрација.

Манчевски: Следниот месец анализа за трансферот на административци во приватниот сектор

Канал5 - 17.01.2020

Следниот месец ќе биде готова анализата која треба покаже колку и кои административци ќе треба да се префрлат во приватниот сектор. Министерот Дамјан Манчевски вели дека со синдикатите разговарале за неколку опции за начинот на кој би се правел ...

Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

CivilMedia - 17.01.2020

М инистерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските комори и Синдикатите за трансфер на дел од ...

Манчевски: Во Министерството нема никакви проблеми со тимовите на дополнителната министерка

А1 On - 16.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски ги слушнал обвинувањата на опозицијата дека одредени технички министри и заменици министри имаат опструкции и не можат да ги формират своите тимови.

Манчевски: Во Министерството нема никакви проблеми со тимовите на дополнителната министерка

ММС - 16.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски ги слушнал обвинувањата на опозицијата дека одредени технички министри и заменици министри имаат опструкции и не можат да ги формират своите тимови.

Манчевски: Во Министерството немаме никакви проблеми со дополнителната заменичка министерка и нејзиниот тим

Слободен Печат - 16.01.2020

„Дополнителната заменичка министерка е тука, на нејзиниот тим и беше дозволен влез, ги имаат сите просторни услови, дури и пред да бидат завршени административните процедури за превземањето на тие луѓе, внатре во тимовите“, вели министерот за ...

Манчевски: Во Министерството нема никакви проблеми со тимовите на дополнителната министерка

Локално - 16.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски ги слушнал обвинувањата на опозицијата дека одредени технички министри и заменици министри имаат опструкции и не можат да ги формират своите тимови.

Манчевски: Во Министерството нема никакви проблеми со тимовите на дополнителната министерка

Сител - 16.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски ги слушнал обвинувањата на опозицијата дека одредени технички министри и заменици министри имаат опструкции и не можат да ги формират своите тимови.

Манчевски: Во Министерството нема никакви проблеми со тимовите на дополнителната министерка

24Инфо - 16.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски ги слушнал обвинувањата на опозицијата дека одредени технички министри и заменици министри имаат опструкции и не можат да ги формират своите тимови.

Манчевски по обвинувањата на опозицијата: Во МИОА, Стаменковска немаше опструкции

MakPress - 16.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски ги слушнал обвинувањата на опозицијата дека одредени технички министри и заменици министри имаат опструкции и не можат да ги формират своите тимови.

Манчевски: Продолжуваат консултациите за трансферот од јавен во приватен сектор, целта е поефикасна јавна ...

Фокус - 17.01.2020

Продолжуваат инклузивните консултации и работните средби со сите засегнати страни, за трансфер вработените од јавниот во приватниот сектор, како дел од сеопфатниот проект за реорганизација на јавната администрација.

(Видео) Манчевски: Вработени го напуштаат државниот сектор поради повисоките плати кај приватниците

Макфакс - 17.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ја уверува јавноста дека не сака луѓе да останат без работа и да има жртви на процесот на реорганизација на јавната администрација.

Феномен: Административци секојдневно ги напуштаат работните места и преминуваат во приватен сектор поради високите ...

Centar - 17.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ја уверува јавноста дека не сака луѓе да останат без работа и да има жртви на процесот на реорганизација на јавната администрација.

Манчевски: Вработени го напуштаат државниот сектор поради повисоките плати кај приватниците

Н.Македонија - 17.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ја уверува јавноста дека не сака луѓе да останат без работа и да има жртви на процесот на реорганизација на јавната администрација.

Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

Слободен Печат - 17.01.2020

Министерот Манчевски информира дека дискутирале и за некој друг вид јавно-приватни партнерстви, кои доаѓаат како предлог од другите партнери во овој дијалог и треба дополнително да се доразработи.

Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

24Инфо - 17.01.2020

М инистерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските комори и Синдикатите за трансфер на дел од ...

На пет различни начини ќе се прави трансфер на вработени од јавна администрација во приватен сектор

Frontline - 17.01.2020

Имаме предлог за преквалификација за внатрешни потреби. Дел од функционалните анализи не се да покажат само вишоци, туку и одредени недостатоци на кадар што ги имаме, рече Манчевски. Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан ...

Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

МКД - 17.01.2020

Манчевски рече дека се можни измени на закони и подзаконски акти. Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците ...

Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

Скопје инфо - 17.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските комори и Синдикатите за трансфер на дел од ...

Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

Локално - 17.01.2020

М инистерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските комори и Синдикатите за трансфер на дел од ...

Манчевски: Вработени го напуштаат државниот сектор поради повисоките плати кај приватниците

Точка - 17.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ја уверува јавноста дека не сака некои луѓе да останат без работа и да има жртви на процесот на реорганизација на јавната администрација.

Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

iPortal - 17.01.2020

М инистерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските комори и Синдикатите за трансфер на дел од ...

Претставени пет механизми за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

Вечер Прес - 17.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските комори и Синдикатите за трансфер на дел од ...

Претставени пет пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

Опсервер - 17.01.2020

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските комори и Синдикатите за трансфер на дел од ...

Манчевски: Да постигнеме широк национален консензус на сите нивоа

24Инфо - 17.01.2020

Законот за организација и работа на органите на државната управа се менува со двотретинско мнозинство. Ако ние сакаме, сега пред избори, би рекол тешко. По изборите да го донесеме овој закон како држава треба да постигнеме широк национален консензус ...

Манчевски бара национален консензус за Законот за организација и работа на органите на државната управа

+инфо - 17.01.2020

Законот за организација и работа на органите на државната управа се менува со двотретинско мнозинство. Ако ние сакаме, сега пред избори, би рекол тешко. По изборите да го донесеме овој закон како држава треба да постигнеме широк национален консензус ...

Манчевски: Да постигнеме широк национален консензус на сите нивоа

Опсервер - 17.01.2020

Законот за организација и работа на органите на државната управа се менува со двотретинско мнозинство. Ако ние сакаме, сега пред избори, би рекол тешко. По изборите да го донесеме овој закон како држава треба да постигнеме широк национален консензус ...