TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мерсел Биљали: Договорот меѓу Македонија-Грција е реален компромис

Фактор - 14.06.2018

Професорот Мерсел Биљали смета дека договорот меѓу Македонија-Грција е еден реален компромис каде што, како што вели, македонската страна ги добива сите тие чуствителни идентитетски соджини кои првенствено се поврзани за јазикот, нацијата, ...

Бранко Героски и Ристо Никовски во „Само вистина“

Канал5 - 13.06.2018

„Никој не му дал право на нашиот премиер да дискутира и да прифаќа дека ние не сме наследници на античките македонци“, изјави Никовски. „Можеме да дебатираме дали можело и подобро, но во овој момент извлечен е максимумот од процесот.

Никовски: Со овој договор ние сами себе се негираме и се резилиме, ова е надвор од здрав памет

Курир - 13.06.2018

Според Уставот на Република Македонија, глава 7, член 19 Меѓународните договор во име на Република Македонија ги склучува Претседателот на државата. Став 2 е дека меѓународни договори може да склучува владата кога тоа е определено со закон.

Никовски: Овој договор е понижувачки, Заев ќе потпише капитулација на Република Македонија

Курир - 13.06.2018

Поранешниот амбасадор Ристо Никовски во вечерашното свое гостување во емисијата „Само вистина“ на Канал 5, истакна дека договорот помеѓу Република Македонија и Грција кој најверојатно ќе се потпише деновите во Преспа, претставува капитулација на ...

Малески: Договорот ги надминува моите очекувања

Стандард - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Никовски: Сите грчки барања се прифатени, ова е капитулација и предавство на интересите на Македонија

Курир - 13.06.2018

Се работи за капитулација и слободно можеме да кажеме ова е предавство на фундаменталните интереси на македонскиот народ и на македонската држава. Кој било да се најде во Собранието да глас за вакво нешто мора да води сметка дека утре дека тој, ...

Никовски: Ова е катастрофална работа за Македонија, се грчко е прифатено

Курир - 13.06.2018

Човек не знае од каде да почне. Првото прашање кое си го поставувам е: Зошто брзаа? Сега изгледа дека договорот прво треба да се потпише, па да се ратификува во Собранието, па референдуми, па промени на Устав.

Героски во „Само вистина“: Имаме едно реалистично решение ВИДЕО

+инфо - 13.06.2018

Вистински компрмис е кога двете страни се незадоволни. Далеку е од тоа дека треба да се говори за триумф, но и за поразеност. Мислам дека имаме едно реалистично решение, кое во основа ги задоволува и двете страни.

Никовски: Овој договор е понижувачки, Заев ќе потпише капитулација на Република Македонија

Република - 13.06.2018

Поранешниот амбасадор Ристо Никовски во вечерашното свое гостување во емисијата „Само вистина“ на Канал 5, истакна дека договорот помеѓу Република Македонија и Грција кој најверојатно ќе се потпише деновите во Преспа, претставува капитулација на ...

Малески: Договорот ги надминува моите очекувања

Press24 - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Ристо Никовски: Почнуваме де факто ужас без крај, ова не е крај на проблемите

Република - 13.06.2018

Се работи за капитулација и слободно можеме да кажеме ова е предавство на фундаменталните интереси на македонскиот народ и на македонската држава. Кој било да се најде во Собранието да глас за вакво нешто мора да води сметка дека утре дека тој, ...

Героски: Имаме едно реалистично решение, кое во основа ги задоволува и двете страни (ВИДЕО)

Слободен Печат - 13.06.2018

Вистински компромис е кога двете страни се незадоволни. Далеку е од тоа дека треба да се говори за триумф, но и за поразеност. Мислам дека имаме едно реалистично решение, кое во основа ги задоволува и двете страни.

Малески: Се изненадив од нашите преговарачи кои успеаја да го зачуваат јазикот и националноста

Фокус - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Малески: Договорот ги надминува моите очекувања

Локално - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Малески: Договорот ги надминува моите очекувања

Вечер - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Малески: Договорот ги надминува моите очекувања

Слободен Печат - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Малески: Договорот ги надминува моите очекувања

+инфо - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Малески: Договорот ги надминува моите очекувања

Нова ТВ - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Малески: Се изненадив од нашите преговарачи кои успеаја да го зачуваат јазикот и националноста

Либертас - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Малески: Договорот ги надминува моите очекувања

Независен - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...

Малески: Очекував Грците да бидат потврди за идентитетот, јазикот и нацијата

МКД - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди, изјави првиот министер за надворешни работи на Република Македонија Денко ...

Малески: Се изненадив од нашите преговарачи кои успеаја да го зачуваат јазикот и националноста

iPortal - 13.06.2018

Ова што го добивме ги надминува дури и моите очекувања. Очекував дека Грците по прашања поврзани за идентитетот, за името на јазикот и на нацијата дека ќе бидат многу потврди. Ова вечерва го изјави првиот министер за надворешни работи на Република ...