TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ова се најскапите градови во светот

Факултети - 11.12.2023

Сингапур и Цирих се прогласени за најскапи градови во светот оваа година, а потоа следува Њујорк, откри истражувачката и аналитичката филијала на „Економист груп“, наречена „Економист интелиџенс јунит“ (EIU).

Сингапур и Цирих најскапи градови во светот

Курир - 09.12.2023

Според годишниот светски индекс на трошоците на животот објавен од Economist Intelligence Unit, најбрзо растеле цените на храната. Годишното истражување за трошоците на животот на „Economist Intelligence Unit“ (EIU) ги спореди цените на повеќе од ...

Сингапур и Цирих најскапи градови во светот

Lider - 09.12.2023

Годишното истражување за трошоците на животот на „Economist Intelligence Unit“ (EIU) ги спореди цените на повеќе од 200 стоки и услуги во 173 големи градови. Оваа година глобалните цени пораснаа во просек за 7,4 отсто, и покрај олеснувањата во ...

Сингапур и Цирих најскапи градови во светот

Независен - 11.12.2023

Годишното истражување за трошоците на животот на „Economist Intelligence Unit“ (EIU) ги спореди цените на повеќе од 200 стоки и услуги во 173 големи градови. Оваа година глобалните цени пораснаа во просек за 7,4 отсто, и покрај олеснувањата во ...

Сингапур и Цирих најскапи градови во светот

Вечер Прес - 11.12.2023

Годишното истражување за трошоците на животот на „Economist Intelligence Unit“ (EIU) ги спореди цените на повеќе од 200 стоки и услуги во 173 големи градови. Оваа година глобалните цени пораснаа во просек за 7,4 отсто, и покрај олеснувањата во ...