TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се отвори 19. БИМАС на тема„Баукултур“- Култура на градење и Градење култура

Порта 3 - 14.09.2018

Вчера во Музејот на град Скопје се отвори 19. Биенале на македонската архитектура – БИМАС на тема „Баукултур“. Присутните ги поздрави директорката на музејот, архитект Фросина Зафировска, која е долгогодишен соработник и на ААМ и на сите архитекти ...

Мала детска школа за архитектура

Радио МОФ - 14.09.2018

Во рамките на Биеналето на Македонската Архитектура (БИМАС) на 16 септември ќе се одржи детска тура и работилница наречена „Мала школа за архитектура“. Според Асоцијација на архитекти на Македонија (ААМ), оваа работилница ќе им даде вовед на децата ...

Ни треба ем култура на градење ем градење култура- отворено Биеналето на македонските архитекти

Сакам да кажам - 13.09.2018

На темата „Баукултур“ или „Култура на градење“, вечерва во полниот Музеј на Град Скопје се отвори 19. Биенале на македонската архитектура БИМАС 2018. Претседателот на Асоцијацијата на архитекти на Македонија, Мартин Пановски вели дека Баукултур е ...

Програма на БИМАС

Порта 3 - 13.09.2018

Програма на 19. Бинале на македонската архитектура – БИМАС, Баукултур кое во организација на Асоцијацијата на архитекти на Македонија – ААМ ќе се одржи од 13 до 27 септември 2018 ...

Биеналето на македонска архитектура се отвора вечерва во музеј на Град Скопје

Сакам да кажам - 13.09.2018

Биеналето на македонската архитектура БИМАС 2018 ќе се отвори вечерва во 20 часот во Музејот на Град Скопје. На изложбата ќе бидат претставени проекти и реализации од областа на архитектурата, урбанизмот како и внатрешната архитектура и дизајн.

БИМАС 2018

Скопје инфо - 13.09.2018

Во Музејот на Град Скопје вечер во 20 часот свечено ќе биде отворено биеналето на македонската архитектура БИМАС 2018. На биеналето ќе бидат претставени проекти и реализации од областа на архитектурата, урбанизмот како и внатрешната архитектура и ...