TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангеловска: Аквизицијата значи можност Grouper.mk да го достигне потенцијалот во целост

IT.mk - 11.05.2021

Оваа недела најголемата македонска платформа за е-трговија Grouper го промени сопственикот. Полската компанија Payten, која е во сопственост на Asseco е нов сопственик на Grouper. Grouper е основан во 2011 година по глобалната популаризација на ...

Групер стана дел од полски Асеко кој целосно ја презема компанијата на Нина Ангеловска

Телефони.мк - 10.05.2021

Групер најголемиот македонски веб сајт за продажба на купони и е-трговија стана дел од аквизицијата на полската групација Асеко. Групер е основана од Нина Ангеловска која беше и министер за финансии.

Payten го купува Grouper.mk

IT.mk - 09.05.2021

Полската компанија Payten е нов сопственик на најпопуларната македонска платформа за е-трговија Grouper . Payten е дел од полскиот гигант Asseco кој од пред неколку години е сопственик и на софтверската компанија Pexim.