TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Судот во Стразбур пресуди во корист на задолжителна вакцинација на деца

Р.С.Европа - 08.04.2021

Европскиот суд за човекови права пресуди дека Чешка е во право во барањето за задолжителни вакцини за деца. Судот со седиште во Стразбур утврди дека иако чешката политика се меша со правото на приватен живот, постои потреба да се заштити јавното ...

Голем удар за антиваксерите: Европскиот суд за човекови права пресуди дека вакцинацијата на деца треба да биде задолжителна

еМагазин

Задолжителните вакцини не ги ограничуваат правата на човекот, пресуди Судот во Стразбур

Независен

Задолжителното вакцинирање е неопходно во демократски општества, пресуди Европскиот суд за човекови права

Сакам да кажам

Задолжителната вакцинација е неопходна во демократските општества, пресуди Европскиот суд за човекови права

360 степени

Стразбур: Задолжителната вакцинација не ги прекршува човековите права

Радио МОФ

Задолжителното вакцинирање е неопходно во демократско општество

Оff.net

МКД Мак. Весник

Европскиот суд за човекови права пресуди: Задолжителната вакцинација е легална и може да биде неопходна

Слободен Печат - 08.04.2021

Европскиот суд за човекови права денеска пресуди дека задолжителната вакцинација е легална и дека можеби ќе биде неопходна во демократските општества. Пресудата следи после заклучокот од некои жалби кои беа упатени од фамилии во Чешка до судот ...

Европскиот суд за човекови права: Задолжителната вакцинација легална за демократските општества

Алсат-М

Европскиот суд за човекови права: Задолжителна вакцинација е неопходна во демократско општество

Локално

Задолжителната вакцинација е легална и може да биде неопходна, пресуди Европскиот суд за човекови права

Centar

Европски суд за човекови права: Задолжителната вакцинација е легална

+инфо

Европскиот суд за човекови права донесе одлука: Задолжителната вакцинација е легална

Курир

Европски суд за човекови права пресуди: Задолжителната вакцинација е легална

Нетпрес

Н.Македонија Press24 MTM Република

ЕСЧП ја потврди одлуката на Чешка за задолжителна вакцинација на децата

24Инфо - 08.04.2021

Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) ја прифати позицијата на Чешка за задолжителна вакцинација на децата, се нагласува во историска пресуда објавена денеска со која се отфрлаат тужби на родители за кршење на нивните родителски права.

Судот за човекови права во Стразбур пресуди дека не е спорна задолжителната вакцинација на децата во Чешка

Фокус

Судот во Стразбур пресуди во корист на задолжителна вакцинација на деца

Курир

Европски суд ја потврди одлуката на Чешка за задолжителна вакцинација на децата

Вечер Прес

Европски суд за човекови права: Задолжителното вакцинирање е неопходно

Deutsche Welle - 08.04.2021

Европскиот суд за човекови права во обврската за вакцинирање не гледа прекршување на човековите права. Судот оцени дека задолжителната вакцинација е „неопходна во демократско општество“. Европскиот суд за човекови права, кому му се обратија родители ...

Судот за човекови права преку чешки случај испрати порака за вакцинацијата

Скопско Ехо

Европскиот суд за човекови права во обврската за вакцинирање не гледа прекршување на човековите права

Република

ЕСЧП: Задолжителната вакцинација е неопходна во едно демократско општество

Опсервер - 08.04.2021

Европскиот суд за човекови права (ЕКЧП), до кој се обратија родители на деца одбиени од училиштата и казнети заради нивното невакцинирање со деветте задолжителни вакцинации во Чешка, пресуди дека „задолжителната вакцинација е неопходна во ...

ЕСЧП: Задолжителната вакцинација е неопходна во едно демократско општество

Либертас

ЕСЧП: Задолжителната вакцинација е неопходна во едно демократско општество

24Инфо

ЕСЧП: Задолжителната вакцинација е неопходна во едно демократско општество

MakPress