TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Насилниците врз жени и девојки ќе се гонат како сторители на кривично дело

Телма - 10.02.2019

Насилниците врз жени и девојки ќе се гонат како сторители на кривично дело и за нив ќе има и затворски казни, ова се новините, коишто Македонија согласно ратифукаваната Истамбулска конвенција треба да ги вметне во законите.

Слаб напредок за заштита од семејно насилство

24 Вести - 10.02.2019

Системот за заштита на жени и девојки жртви на насилство се уште има многу пропусти. Иако Македонија кон крајот на 2017-та ја ратификуваше Истанбулската конвенција за ставање крај на насилство врз жени и девојки мултисeкторското решавање на ...

Насилство врз жени и девојки ќе се третира како кривично дело

Н.Македонија - 10.02.2019

Насилството врз жените и девојките беа разлика, дали е физичко, психичко, на работно место, јавен простор или пак најновото сајбер насилство ќе се третира како кривично дело. Ова се дел од законските измени, што Македонија треба да ги направи, вели ...

Насилниците ќе се гонат кривично за насилство врз жени и девојки

Сител - 10.02.2019

Насилството врз жените и девојките беа разлика, дали е физичко, психичко, на работно место, јавен простор или пак најновото сајбер насилство ќе се третира како кривично дело. Ова се дел од законските измени, што Македонија треба да ги направи, вели ...

Насилниците ќе се гонат кривично за насилство врз жени и девојки

Вечер - 10.02.2019

Насилството врз жените и девојките беа разлика, дали е физичко, психичко, на работно место, јавен простор или пак најновото сајбер насилство ќе се третира како кривично дело. Ова се дел од законските измени, што Македонија треба да ги направи, вели ...

Насилниците ќе се гонат кривично за насилство врз жени и девојки

1tv - 10.02.2019

Насилството врз жените и девојките беа разлика, дали е физичко, психичко, на работно место, јавен простор или пак најновото сајбер насилство ќе се третира како кривично дело. Ова се дел од законските измени, што Македонија треба да ги направи, вели ...

Во системот за заштита на жртвите и превенцијата најслабата алка се социјалните служби

Либертас - 10.02.2019

Насилството врз жените и девојките беа разлика, дали е физичко, психичко, на работно место, јавен простор или пак најновото сајбер насилство ќе се третира како кривично дело. Ова се дел од законските измени, што Македонија треба да ги направи, вели ...