TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Децата со аутизам згрижени во модерен дневен центар

Вечер Прес - 02.04.2014

Кристијан Андреевски има 9 години и не го живее животот како сите останати дечиња. Тој боледува од аутизам и за неговата болест и тешкотиите со кои се соочува проговори неговата мајка на Светскиот ...

Светски ден за подигнување на свесноста за аутизмот

Алсат-М - 02.04.2014

Расте бројот на дечиња со аутизам, велат од здружението „Во мојот свет“. Иако официјален податок не постои, заклучокот го градат врз основа на секојдневното искуство.

Македонија го одбележува светскиот ден за борба против аутизмот

24 Вести - 02.04.2014

Помошта од државата за семејствата со деца со аутизам не е доволна, апелираат родителите, но велат клучно е раното дијагностицирање на проблемот, од државата бараат поголема помош.

Неправеден е третманот на државата кон децата со аутизам

Телма - 02.04.2014

Неправеден е третманот на државата кон децата со аутизам. Без разлика на видот и состојбата на болеста, сите добиваат низок паричен надоместок во ист износ, реагираат дел од родителите и бараат ...

СДСМ: Уште една манипулација на ВМРО-ДПМНЕ во функција на изборите

А1 On - 02.04.2014

Уште една манипулација на ВМРО-ДПМНЕ во функција на изборите. На 170 страна Отчетот на Владата на ВМРО-ДПМНЕ стои дека е отворен дневен центар за лица со посебни потреби.

ВМРО-ДПМНЕ: Планираме отворање Дневен центар за деца со аутизам во Скопје и Штип

Нова ТВ - 02.04.2014

- Вистината е дека Дневниот центар за деца со аутизам функционира повеќе од еден месец. Во Дневниот центар се вработени 4 стручни лица: логопед, психолог, дефектолог и негувател и во изминатиов ...

(ВИДЕО) Царовска: Владата на сред кампања ги злоупотребува ранливите категории

Либертас - 02.04.2014

- Болеста што само срамежливо се споменуваше во минатите децении, во светот го привлече медицинското и државното внимание. Македонија за жал нема регистар на лица со аутизам ниту пак има статистики ...

Во Тетово одбележан Светскиот ден на лицата со аутизам

А1 On - 02.04.2014

Шеесеттина деца со пречки во развојот и со аутизам, но и оние без ваков хендикеп од Тетово, Гостивар и Дебар беа опфатени со спортските натпревари и креативните работилници што попладнево на ...

Царовска: Владата на сред кампања ги злоупотребува ранливите категории (ВИДЕО)

Sky - 02.04.2014

- Болеста што само срамежливо се споменуваше во минатите децении, во светот го привлече медицинското и државното внимание. Македонија за жал нема регистар на лица со аутизам ниту пак има статистики ...

ВИДЕО СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ отвора Центар за аутизам кој според Отчетот одамна функционира

+инфо - 02.04.2014

СДСМ тврди дека во владиниот Отчет кој го презентираше владејачката партија е наведено дека е отворен и функционален Центар за аутизам, па затоа од таму прашаа што е она што денес го отвораа ...

(ВИДЕО) СДСМ: Владата отвора Центар за аутизам кој според отчетот веќе одамна работи

А1 On - 02.04.2014

Болеста што само срамежливо се споменуваше во минатите децении, во светот го привлече медицинското и државното внимание. Македонија за жал нема регистар на лица со аутизам ниту пак има статистики за ...

Срѓан Керим донираше средства за Дневниот центар за аутизам

Телеграф - 02.04.2014

Донираните средства во износ од 60.000 денари се дел од државната награда „11 Октомври“ за 2013 година, што д-р Срѓан Керим ја доби за животно дело од областа на науката и образованието На втори ...

Одбележан Светскиот ден на аутизам во Скопје

Нетпрес - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и здружението „Во мојот свет“ денеска го одбележаа Светскиот ден на аутизмот, редејќи голема сложувалка, симбол на оваа состојба.

Одбележан Меѓународниот ден на аутизмот

Курир - 02.04.2014

Меѓународниот ден на аутизмот денеска беше одбележан во Дневниот центар за деца со аутизам во организација на Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром „Во мојот ...

МТСП продолжува со грижата за децата со аутизам

Press24 - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром „Во мојот свет“ – Скопје денеска на симболичен начин го одбележаа ...

Во Тетово одбележан Светскиот ден на лицата со аутизам

Канал5 - 02.04.2014

Шеесеттина деца со пречки во развојот и со аутизам, но и оние без ваков хендикеп од Тетово, Гостивар и Дебар беа опфатени со спортските натпревари и креативните работилници што попладнево на ...

(ВИДЕО)СДСМ: Владата на сред кампања ги злоупотребува ранливите категории

Локално - 02.04.2014

Болеста што само срамежливо се споменуваше во минатите децении, во светот го привлече медицинското и државното внимание. Македонија за жал нема регистар на лица со аутизам ниту пак има статистики за ...

Отворен центар за аутизам во Скопје

Точка - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и здружението "Во мојот свет" денеска го одбележаа Светскиот ден на аутизмот, редејќи голема сложувалка, симбол на оваа состојба.

Одбележан Светскиот ден на аутизмот

Република - 02.04.2014

Дневниот центар за деца со аутизам, кој е прв од ваков вид во Македонија, е сместен во објектот на Заводот за рехабилитација на деца и млади. За неговата реконструкција, адаптација и опремување во ...

Одбележан Меѓународниот ден на аутизмот

Lider - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром „Во мојот свет“ – Скопје денеска на симболичен начин го одбележаа ...

Царовска од СДСМ претстави мерки за интегрирање на лицата со аутизам

Нова ТВ - 02.04.2014

- Македонија за жал нема регистар на лица со аутизам ниту пак има статистики за појавата на аутизам. Ја прашуваме Владата на ВМРО ДПМНЕ ако на 170 страна во Отчетот за сработеното на Владата вели ...

Одбележан Меѓународниот ден на аутизмот

А1 On - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром „Во мојот свет“ – Скопје денеска на симболичен начин го одбележаа ...

Одбележан Меѓународниот ден на аутизмот

Телеграф - 02.04.2014

Самохраните родители кои имаат дете со посебни потреби, за какви се сметаат аутистичните, дополнително добиваат и посебен додаток што сега е зголемен за 50 проценти и изнесува 6.400 денари Министерот ...

Одбележан Меѓународниот ден на аутизмот

Сител - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром „Во мојот свет“ – Скопје денеска на симболичен начин го одбележаа ...

Одбележан Меѓународниот ден на аутизмот

Денешен - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром „Во мојот свет“ – Скопје денеска на симболичен начин го одбележаа ...

Одбележан Меѓународниот ден на аутизмот

Скопје инфо - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром „Во мојот свет“ – Скопје денеска на симболичен начин го одбележаа ...

Меѓународен ден на лицата со аутизам - "Тие не се сами, ние сме со нив"

Факултети - 02.04.2014

Како и изминатите три години, така и оваа Македонското научно здружение за аутизам достојно ќе го одбележи Светскиот ден на лицата со аутизам - 2 април.

Македонија го одбележува меѓународниот ден на аутизмот

Точка - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром "ВО МОЈОТ СВЕТ" – Скопје симболично ќе го одбележат ...

Македонија го одбележува меѓународниот ден на аутизмот

Нетпрес - 02.04.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром “ВО МОЈОТ СВЕТ” – Скопје симболично ќе го одбележат ...

Одбележување на Меѓународниот ден на аутизмот 2 април

Lider - 02.04.2014

Денеска во 11:30 часот, министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и аспергеров синдром “ВО МОЈОТ СВЕТ” – Скопје симболично ќе ...