TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КСС против предлогот за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

Канал5 - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Државата ќе субвенционира придонеси за плати покачени од 600 до 6.000 денари

Вечер - 11.09.2019

Мерката ќе се применува од 1 ноември, односно ќе стартува со исплатата на октомвриската плата и ќе трае три години, до 31 октомври 2022 година. За субвенционирање на придонесите на зголемените плати до крајот на оваа година во државниот буџет се ...

КСС предупредува на дискриминација и неуставност

Бизнис Вести - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, најголемата синдикална федерација во јавниот сектор, изразува незадоволство и жестоко реагира на владиниот Предлог-Закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување ...

Детален преглед: Работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на платите од 600 до 6.000 денари

еМагазин - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика го објави нацртот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување на работодавачите кои ќе ги зголемат платите на работниците од кој може да се види дека ...

КСС против предлогот за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

А1 On - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Работодавачите ќе добиваат државни субвенции и за покачување на плата од 600 денари

Мета - 10.09.2019

Министерството за труд и социјална политика го објави нацртот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата во кој може да види кои работодавачи ќе имаат право на субвенции, ...

Субвенциите за работодавачите од приватниот сектор се дискриминација за јавната администрација – реагира КСС

ММС - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија реагира на владиниот Предлог-Закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата. Во денешната реакција, синдикалците потсетуваат на нивното ...

КСС против предлогот за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

Локално - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Работодавачите ќе добиваат државни субвенции и за покачување на плата од 600 денари

Либертас - 10.09.2019

Министерството за труд и социјална политика го објави нацртот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата во кој може да види кои работодавачи ќе имаат право на субвенции, ...

КСС предупредува на дискриминација и неуставност

Скопје1 - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, најголемата синдикална федерација во јавниот сектор, изразува незадоволство и жестоко реагира на владиниот Предлог-Закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување ...

КСС против предлогот за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

Опсервер - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Објавен предлог-законот: Кои работодавачи ќе добијат субвенции за зголемување на платите?

еМагазин - 11.09.2019

Владата го објави нацртот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување на работодавачите кои ќе ги зголемат платите на работниците од кој може да се види под кои услови ќе можат да се добијат субвенциите.

КСС против предлогот за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

24Инфо - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

MTM - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите. Според нацрт законот субвенционирање на придонеси може да ...

КСС против предлогот за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

Сител - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Независен - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

КСС против предлогот за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

Слободен Печат - 11.09.2019

Синдикатот бара од Владата и од пратениците да не дозволат да се спроведе овој закон, којшто според нив, е неуставен и дискриминирачки. Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на ...

Субвенционирање на придонесите за покачување на платите од 600 до 6.000 денари

PressingTV - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

КСС против субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

Вечер - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Нацрт закон за субвенционирање придонеси: Покачување на платите од 600 до 6.000 денари

Нова ТВ - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

КСС не се согласува со владиниот предлог за субвенционирање на придонеси

MakPress - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Скопје инфо - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

КСС против предлогот за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување

4NEWS - 11.09.2019

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) не се согласува со владиниот предлог-закон за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на платите.

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Канал5 - 11.09.2019

Според нацрт законот субвенционирање на придонеси може да користи работодавач кој има статус на активен обврзник за пресметка и уплата на придонеси. Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) ...

Барајте покачување на октомвриската плата, и на вашиот газда ќе му се исплати

Република - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

CivilMedia - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на платите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Либертас - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

МКД - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Според Нацрт-законот, работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

ММС - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

А1 On - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

24 Вести - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Според нацрт-законот, работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

1tv - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Вечер - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...

Според нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Скопје24 - 11.09.2019

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата ...