TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Југохром почна со поставување на филтри

Алсат-М - 14.06.2018

Комбинатот Југохром почна со поставување на филтри, што е еден од основните услови за повторно работење на овој комбинат. До поставувањето на филтрите дојде по финансиската помош што Владата ја обезбеди на компанијата преку инструментите од ...

Брунинкс: Голем напредок во мониторингот на животната средина и климата

А1 On - 14.06.2018

Македонија направи голем напредок изминатите десет години во мониторингот на состојбите на животната средина и климата. Потребни ни се знаења со цел да можеме да направиме одлуки во Европа и во западнобалканските држави, особено во Македонија.

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

Сител - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Министерот Дураки оствари работна средба со претставници на ЕЕА

А1 On - 14.06.2018

Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки денеска оствари работна средба со високите претставници од Европската агенција за животна средина (ЕЕА), предводени од извршниот директор Ханс Брунинкс.

Брунинкс: Голем напредок во мониторингот на животната средина и климата

Либертас - 14.06.2018

Македонија направи голем напредок изминатите десет години во мониторингот на состојбите на животната средина и климата. Потребни ни се знаења со цел да можеме да направиме одлуки во Европа и во западнобалканските држави, особено во Македонија.

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

Стандард - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Министерот Дураки оствари работна средба со претставници на ЕЕА

Канал5 - 14.06.2018

Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки денеска оствари работна средба со високите претставници од Европската агенција за животна средина (ЕЕА), предводени од извршниот директор Ханс Брунинкс.

Макрaдули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

Либертас - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

А1 On - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

Локално - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

1tv - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

Независен - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Макрадули: „Југохром“ се обврза да постави филтри и ние тоа ќе го провериме

+инфо - 14.06.2018

Владата дава поддршка, но не можам точно да ви кажам колку тоа финансиски го направивме, рече Макрадули. Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите.

Макрдаули: „Југохром“ ќе постави филтри, наша задача е да ги провериме

МКД - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план,компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

Бриф - 14.06.2018

Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, компанијата „Југохром“ се обврза да ги постави филтрите. Нашата задача како Министерство за животна средина и просторно планирање е да провериме дали тие се согласно стандардите што ...

Макрадули не кажува со колку пари Владата помага за филтри на „Југохром“

Фактор - 14.06.2018

Министерот за животна средина Јани Макрадули потврди дека Владата на РМ финансиски го помага комбинатот „Јухохром“ да постави филтри и со тоа да ја стекне лиценцата за повторно да проработи, но одби да ја каже сумата за време на третата официјална ...