TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата ќе одлучува за учество на Армијата во мисиите на НАТО, рече Шекеринска за измените на Законот за одбрана

Сакам да кажам - 10.10.2019

Со измените на Законот за одбрана, ќе има две различни процедури при носење одлуки за мисиите во кои ќе учествуваат припадниците на Армијата и одбрaната, најави министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Со измените во системскиот Закон за одбрана, одлуката за НАТО операции ќе ја носи Владата

24Инфо - 10.10.2019

Влегуваме во последната фаза на ратификации на протоколот за наше полноправно членство во НАТО и во фазата на последни чекори пред нашето исполнување на обврските, изјави министерката за одбрана Радмила Шекеринска, посочувајќи дека еден од тие ...

Шекеринска: Не сме сами како држава!

Фокус - 10.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска од Клубот на пратеници порача дека Македонија е на добар пат да стане дел од НАТО, додавајќи дека е изменет имиџот на многу институции во државата. „Ние веќе не сме сами како држава.

И докторите од Македонија ќе учествуваат во НАТО мисии како резервисти

Фокус - 10.10.2019

Министерство за одбрана, во Законот за измени на одбраната кој е следен на расправа во Собрание, реши да ги вклучи и докторите во иднина во НАТО мисиите како резервисти. Докторите ќе бидат испраќани во НАТО мисии само по нивна иницијатива и со ...

Околу 1500 луѓе имаат НАТО сертификати: Одбрана ја намалува бројката

Фокус - 10.10.2019

НАТО сертификатите во минатото добивале многу луѓе од Македонија, а нивната бројка е околу 1500. Голем дел од нив се давале со врски, притисоци, телефонски јавувања, информираше министерката за одбрана, Радмила Шекеринска.

Според законските измени и докторите од Македонија ќе учествуваат во НАТО мисии како резервисти

ММС - 10.10.2019

Министерство за одбрана, во Законот за измени на одбраната кој е следен на расправа во Собрание, реши да ги вклучи и докторите во иднина во НАТО мисиите како ...

Шекеринска: Се штанцале НАТО сертификати

Слободен Печат - 10.10.2019

Таа рече дека бројката ќе ја намалат на 300 со новиот закон за класифицирани информации, кој е во собраниска процедура. Има 1.500 луѓе кои добиле НАТО сертификати, информираше министерката за одбрана Радмила Шекеринска на брифингот со новинарите.

Шекеринска: НАТО го интересира законот за одбрана

Слободен Печат - 10.10.2019

Шекеринска вели дека актуелниот закон застарен и се работи по стара методологија. На денешниот брифинг со новинарите, министерката за одбрана Радмила Шекеринска, рече дека законот за одбрана, кој е усвоен на владина седница а се носи со двотретинско ...

Шекеринска: Македонија е на добар пат да стане дел од НАТО

Алсат-М - 10.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска од Клубот на пратеници порача дека Македонија е на добар пат да стане дел од НАТО, додавајќи дека е изменет имиџот на многу институции во државата. „Ние веќе не сме сами како држава.

Шекеринска: Пoкажавме мудрост како Влада

Press24 - 10.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска од Клубот на пратеници порача дека Македонија е на добар пат да стане дел од НАТО, додавајќи дека е изменет имиџот на многу институции во државата. - „Ние веќе не сме сами како држава.

Со измените во системскиот Закон за одбрана, одлуката за НАТО операции ќе ја носи Владата

Опсервер - 10.10.2019

Влегуваме во последната фаза на ратификации на протоколот за наше полноправно членство во НАТО и во фазата на последни чекори пред нашето исполнување на обврските, изјави министерката за одбрана Радмила Шекеринска, посочувајќи дека еден од тие ...

Во иднина Владата ќе одлучува за учество во операции на НАТО

Р.С.Европа - 10.10.2019

Со измените и дополнувањата на Законот за одбрана, одлуката за учество во операции на НАТО ќе ја носи Владата, а секоја година ќе поднесува целосен извештај за учество во сите операции до Собранието, информираше денеска министерката за одбрана ...