TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Штрајк во САСА од Македонска Каменица

Сител - 14.03.2018

Огранокот на МЕСО, Мултиетничкиот синдикат за образование си го исполни ветувањето и денес организира штрајк на рударите од „Саса“. Над 300 претежно јамски рудари, утринава масовно се упатија кон рудникот, со намера да се сретнат со менаџерскиот тим ...

Штрајк во рудникот „Саса”, рударите бараат зголемување на платите

24 Вести - 14.03.2018

Околу 300 рудари од Саса денеска излегоа на штрајк . Бараат подобри услови за работа и повисоки плати. Маршираа и го блокираа патот што води кон рудникот. Минувањето е забрането за службените возила и камиони на Саса.

Штрајк на 300 рудари од САСА - бараат подобри услови за работа

Алфа - 14.03.2018

Со транспарент “Сите заедно да го вратиме рударското достоинство” над триста рудари вработени во рудникот за олово и цинк САСА рано утринава го започна најавениот протест. Со транспарент “Сите заедно да го вратиме рударското достоинство” над триста ...

Работата на рудникот САСА е загрозена поради незаконска блокада, менаџментот бара да се почитува законот

А1 On - 14.03.2018

„Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

Рудари од „Саса“ штрајкуваат барајќи повисоки плати и подобри услови за работа

А1 On - 14.03.2018

Рудари од „Саса“ во Македонска Каменица денеска почнаа штрајк барајќи зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното време.

300 рудари од Саса на штрајк, бараат подобри услови за работа и повисоки плати

24 Вести - 14.03.2018

Околу 300 рудари од Саса денеска излегоа на штрајк. Мултиетничкиот синдикат ја реализираше најавата. Бараат подобри услови за работа и повисоки плати. Маршираа и го блокираа патот што води кон рудникот.

Рударите на Саса преку протест бараат повисоки плати

Канал 77 - 14.03.2018

Со блокада на рудничките автобуси рано изутрината почна протестот на дел од вработените во рудникот Саса. Протестот, преку кој главно барање се повисоки плати, продолжува и понатаму. Како што најавуваат организаторите од Мултетничкиот синдикат во ...

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, утре организира штрајк

24 Вести - 13.03.2018

Утре пред Саса ќе протестираат рударите. Мултетничкиот синдикат тврди дека штрајк ќе има и покрај обвинувањата на раководството на рудникот дека се нерепрезентативни. Тврдат дека зад нив стојат поголем дел од рударите.

Во рудникот САСА најавени инвестиции од милион евра со нова технологија

Сител - 13.03.2018

Новото раководство на рудникот за олово и цинк „Саса“ од Македонска Каменица, компанијата Централ Азија Металс од Лондон, најави инвестиција од 1 милион евра во нова технологија. Инсталацијата на новиот млин, кој е единствен од ваков вид во земјава, ...

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк „Саса“

Алфа - 13.03.2018

Новото раководство на САСА –компанијата Централ Азија Металс од Лондон најави инвестиција во вредност од над 1 милион евра. Рудникот за олово и цинк САСА рекордер во денови без повреда на работа.

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

А1 On - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд – 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо постигнување за безбедоста на рударите, а за нив како менаџмент ...

Рудникот „Саса“ ќе инвестира милион евра во нова технологија

Макфакс - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Штрајк во САСА од Македонска Каменица

Press24 - 14.03.2018

Огранокот на МЕСО, Мултиетничкиот синдикат за образование си го исполни ветувањето и денес организира штрајк на рударите од „Саса“. Над 300 претежно јамски рудари, утринава масовно се упатија кон рудникот, со намера да се сретнат со менаџерскиот тим ...

САСА: Работата на рудникот беше загрозена поради незаконска блокада

Мета - 14.03.2018

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава поставиле блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Макфакс - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рударите од „Саса“ штрајкуваат бараат повисоки плати и подобри услови за работа

Република - 14.03.2018

Рудари од „Саса“ во Македонска Каменица денеска почнаа штрајк барајќи зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното време.

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

Press24 - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд - 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо постигнување за безбедоста на рударите, а за нив како менаџмент ...

Рудникот САСА ќе инвестира милион евра во нова технологија

Вечер - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

„Саса“: Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада

Макфакс - 14.03.2018

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Вечер - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудари од „Саса“ штрајкуваат барајќи повисоки плати и подобри услови за работа...

Н.Македонија - 14.03.2018

Рудари од „Саса“ штрајкуваат барајќи повисоки плати и подобри услови за работа Рудари од „Саса“ во Македонска Каменица денеска почнаа штрајк барајќи зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за ...

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк „Саса“

Бриф - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд – 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо постигнување за безбедоста на рударите, а за нив како менаџмент ...

Рудник „Саса“ со инвестиција од милион евра и нов рекорд во безбедноста

+инфо - 13.03.2018

Во рудникот се инсталаира новиот СМД млин во што се вложени над еден милион евра. Рудникот за олово и цинк „Саса“ постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во ...

САСА: Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада

Вечер - 14.03.2018

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Денар - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудари од „Саса“ штрајкуваат барајќи повисоки плати и подобри услови за работа

ТВ21 - 14.03.2018

Рудари од „Саса“ во Македонска Каменица денеска почнаа штрајк барајќи зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното време.

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар...

Н.Македонија - 13.03.2018

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд - 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо ...

Рудник САСА со нов рекорд во безбедноста и инвестиција од милион евра во нова технологија

еМагазин - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Работата на рудникот САСА е загрозена поради незаконска блокада

еМагазин - 14.03.2018

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

Рударите од „Саса“ од утре во штрајк

Кајгана - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк за утре. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

Сител - 13.03.2018

- Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд - 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо постигнување за безбедоста на рударите, а за нив како менаџмент ...

Рудникот САСА со инвестиција од милион евра во нова технологија

А1 On - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Работата на рудникот САСА е загрозена поради незаконска блокада. Менаџментот бара да се почитува законот

iPortal - 14.03.2018

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

Синдикатот на рудникот „Саса“ најави штрајк

А1 On - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудник САСА со нов рекорд во безбедноста и инвестиција од милион евра во нова технологија

Локално - 13.03.2018

Македонска Каменица, 13.03.2018 – Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Менаџментот на „Саса“: Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада

+инфо - 14.03.2018

За целата ситуација се информирани надлежните државни органи од кои согласно нивните законски надлежности е побарано да преземат мерки за целосна деблокада на патот кон рудникот. Менаџментот на рудникот „Саса“ реагира на протестот што го ...

Рударите од Саса на штрајк - Ќе се исполнат ли нивните барања?

Фактор - 13.03.2018

Рударите од Саса, ќе штрајкуваат за зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното време. Според информациите од Синдикалната организација на рудникот „Саса“, ...

Рудникот САСА ќе инвестира милион евра во нова технологија

Точка - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Менџмент на САСА: Институциите да го деблокираат патот до рудникот, блокадата е незаконска

Сител - 14.03.2018

Менаџментот на рудникот САСА од Македонска Каменица оцени дека протестот на рударите што почна денеска изутрина со блокада е незаконски и ја загрозува работата. За да може да преговара новиот огранок на Мултиетничкиот синдикат на образованието ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Точка - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудникот „Саса“ ќе инвестира милион евра во нова технологија

Денар - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк „Саса“ постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјата, но и пошироко.

САСА: Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада

Точка - 14.03.2018

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Sky - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

САСА: Поради незаконска блокада работата на рудникот е загрозена

Денар - 14.03.2018

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

Работата на рудникот САСА е загрозена поради незаконска блокада: Менаџментот бара да се почитува законот

Нетпрес - 14.03.2018

Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот што ги превезува работниците од првата ...

САСА: Работата на рудникот е загрозена поради незаконска блокада, менаџментот бара да се почитува Законот

ТВ21 - 14.03.2018

Соопштението го пренесуваме во целост: Група поддржувачи на огранокот на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО) од Македонска Каменица, спротивно на Законот, утринава постави блокада на патот што води кон рудникот САСА, при што автобусот ...