TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Големите одгледувачи на свињи преземаат дополнителни мерки за заштита од африканската чума

Канал5 - 10.08.2022

Големите одгледувачи на свињи во штипско преземаат дополнителни мерки за заштита од африканската чума. Случајот со африканска свинска чума во кочанско на „готовс“ ги стави и одгледувачите на свињи во штипско.

Трипуновски: Непрофесионализмот на надлежните е причина за неконтролирано ширење на африканската чума

Курир - 10.08.2022

Болеста Африканска чума кај свињите излегува од контрола и галопира кон внатрешноста на Република Македонија загрозувајќи го опстанокот на најсветлата точка во македонското сточарство – свињарството.

Африканска чума во свињарските фарми во источна Македонија

Телма - 10.08.2022

Бизнисот со одгледување на свињи и производство на месо во источна Македонија на удар од африакнската свинска чума. Болеста се рашири и кон кочанско, нови случаи има во селата Тркање и Пресека.

Спречено проширување на африканска чума кај свињите во кочанското село Мојанци

Канал5 - 10.08.2022

Болеста во Кочанско е пренесена со транспорт на заразени свињи од регионот на Македонска Каменица, при што освен во Мојанци, акција за спречување на нејзиното ширење е презeмена уште во две села.

Жител од Македонска Каменица заработи кривична пријава за пренос за заразени животни

Канал5 - 09.08.2022

Жител од Македонска Каменица заработи кривична пријава откако нелегално пренел домашни свињи заразени со африканска чума во Кочани, потврдуваат од Агенцијата за храна и ветеринарство. Од секторот за здравствена заштита велат дека свињите биле ...

Спречено проширување на африканска чума кај свињите во кочанското село Мојанци

24Инфо - 10.08.2022

Агенцијата за храна и ветеринарство презела активности со кои за само неколку дена било спречено проширувањето на болеста африканска свинска чума во кочанското село Мојанци, откако претходно е откриено дека во едно одгледувалиште биле заразени сите ...

Спречено проширување на африканска чума кај свињите во кочанското село Мојанци

Слободен Печат - 10.08.2022

Агенцијата за храна и ветеринарство презела активности со кои за само неколку дена било спречено проширувањето на болеста африканска свинска чума во кочанското село Мојанци, откако претходно е откриено дека во едно одгледувалиште биле заразени сите ...

Спречено проширување на африканска чума кај свињите во кочанското село Мојанци

Локално - 10.08.2022

Агенцијата за храна и ветеринарство презела активности со кои за само неколку дена било спречено проширувањето на болеста африканска свинска чума во кочанското село Мојанци, откако претходно е откриено дека во едно одгледувалиште биле заразени сите ...

Спречено проширување на африканска чума кај свињите во кочанското село Мојанци

MakPress - 10.08.2022

Агенцијата за храна и ветеринарство презела активности со кои за само неколку дена било спречено проширувањето на болеста африканска свинска чума во кочанското село Мојанци, откако претходно е откриено дека во едно одгледувалиште биле заразени сите ...

Големите одгледувачи на свињи во штипско преземаат дополнителни мерки за заштита од африканската чума

Опсервер - 10.08.2022

Случајот со африканска свинска чума во кочанско на „готовс“ ги стави и одгледувачите на свињи во штипско. Потпретседателот на Асоцијацијата на земјоделци, Гоце Сaрафимов истакнува дека се преземаат мерки за претпазливост за болеста да не се шири.

Големите одгледувачи на свињи во штипско преземаат дополнителни мерки за заштита од африканската чума

Курир - 10.08.2022

Случајот со африканска свинска чума во кочанско на „готовс“ ги стави и одгледувачите на свињи во штипско. Потпретседателот на Асоцијацијата на земјоделци, Гоце Сaрафимов истакнува дека се преземаат мерки за претпазливост за болеста да не се шири.

Големите одгледувачи на свињи во штипско преземаат дополнителни мерки за заштита од африканската чума

ТВ21 - 10.08.2022

Случајот со африканска свинска чума во кочанско на „готовс“ ги стави и одгледувачите на свињи во штипско. Потпретседателот на Асоцијацијата на земјоделци, Гоце Сaрафимов истакнува дека се преземаат мерки за претпазливост за болеста да не се шири.

Големите одгледувачи на свињи во штипско преземаат дополнителни мерки за заштита од африканската чума

4NEWS - 10.08.2022

Случајот со африканска свинска чума во кочанско на „готовс“ ги стави и одгледувачите на свињи во штипско. Потпретседателот на Асоцијацијата на земјоделци, Гоце Сaрафимов истакнува дека се преземаат мерки за претпазливост за болеста да не се шири.

ДОКОЛКУ НЕ СЕ СПРЕЧИ ЧУМАТА, ЌЕ УВЕЗУВАМЕ СВИНСКО Одгледувачите на свињи преземаат мерки за претпазливост

+инфо - 10.08.2022

Доколку не се спречи ширењето на африканската чума ќе бидеме зависни од увоз на свинско месо, а со тоа цената на истото драстично ќе биде зголемена, велат одгледувачите на свињи. Случајот со африканска свинска чума во кочанско на „готовс“ ги стави и ...