TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сусамот лечи сѐ – од тромб до паразити и рак: Рецепт за секоја болка!

Убавина и Здравје - 29.05.2020

Вкусен и многу значаен додаток во исхраната Семето од сусам содржи најголема концентрација на фитостерол , состојка што личи на холестерол според хемиската структура. Фитостеролите имаат моќ, доколку се доволно присутни во исхраната, да го намалат ...

Сусамот лекува сè, од тромб до паразити и рак: Рецепти за секоја болка

Точка - 27.05.2020

Семето од сусам содржи најголема концентрација на фитостерол, состојка која по хемиската структура наликува на холестерол. Фитостеролите имаат моќ, доколку се доволно присутни во исхраната, да го намалат нивото на холестерол во крвта, да го подобрат ...

Сусамот е лек за многу здравствени проблеми

iPortal - 27.05.2020

Семето од сусам содржи најголема концентрација на фитостерол, состојка која по хемиската структура наликува на холестерол. Фитостеролите имаат моќ, доколку се доволно присутни во исхраната, да го намалат нивото на холестерол во крвта, да го подобрат ...

Сусамот лекува сè, од тромб до паразити и рак: Рецепти за секоја болка

Пулс24 - 27.05.2020

Семето од сусам содржи најголема концентрација на фитостерол, состојка која по хемиската структура наликува на холестерол. Фитостеролите имаат моќ, доколку се доволно присутни во исхраната, да го намалат нивото на холестерол во крвта, да го подобрат ...