TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Законските „дупки“ и натаму ќе го „јадат“ зеленилото?

24 Вести - 16.05.2019

Неусогласени закони, поткупливи инспектори и планери водени од бизнис интереси, се главните „ узурпатори“ на зелените површини. Без јасни стандарди и закони кои ќе го штитат зеленилото, парковите и натаму преку ноќ ќе се претвораат во паркинзи и ...

Законот за урбано зеленило не функционира, инспекциите не излегуваат на терен

Телма - 16.05.2019

Ги снемува парковите и зелените површини површини. Ги раскопуваат багерите, на сметка на градежниците обвинуваат екологистите. Од Општина Центар се обидоа да застанат на патот на багерите со спречување на претходно донесени Детални урбанистички ...

Петровска: Неопходна е изработка на Стратегија за развој на зеленилото

Макфакс - 16.05.2019

Со цел да се акцентира урбаното зеленило како неопходен услов за здрав и квалитетен живот во градовите и населените места, денес во Скопје, се одржа конференција на тема: „Како да го зазелениме урбанизмот“.

ДОМ: Законот за урбано зеленило не се почитува, правилникот да ѝ застане на пат на урбаната мафија

Мета - 16.05.2019

Една година откако е донесен, Законот за урбано зеленило недоволно доследно се применува. Потребно е итно донесување на Правилник за урбано зеленило, кој е изработен од Министерство за животна средина и просторно планирање (МЖСПП).

Конференција: Недоволна имплементација на Законот за урбано зеленило

Опсервер - 16.05.2019

Донесување правилник за урбано зеленило, заштита на урбаното зеленило во новиот Закон за урбанистичко планирање, интегрирање стандарди за урбано зеленило во нов правилник за стандарди и нормативи за урбанистичко планирање, подобрување на ...

Конференција на тема: „Како да го зазелениме урбанизмот?“

Порта 3 - 15.05.2019

Утре, 16 мај 2019г. државниот сектретар на Министерството за животна средина и просторно планирање Ана Петровска ќе учествува со свое излагање на конференцијата на тема: „КАКО ДА ГО ЗАЗЕЛЕНИМЕ УРБАНИЗМОТ?“.

Петровска: Неопходна е изработка на Стратегија за развој на зеленилото

Centar - 16.05.2019

Со цел да се акцентира урбаното зеленило како неопходен услов за здрав и квалитетен живот во градовите и населените места, денес во Скопје, се одржа конференција на тема: „Како да го зазелениме урбанизмот“.

Конференција: Недоволна имплементација на Законот за урбано зеленило

Независен - 16.05.2019

Донесување правилник за урбано зеленило, заштита на урбаното зеленило во новиот Закон за урбанистичко планирање, интегрирање стандарди за урбано зеленило во нов правилник за стандарди и нормативи за урбанистичко планирање, подобрување на ...

Конференција „Како да го зазелениме урбанизмот“

Локално - 16.05.2019

Во организација на „Зелен Институт“ од Скопје и Демократска обнова на Македонија – ДОМ, а со поддршка на „Bureau de Helling“ од Холандија, денеска ќе се одржи конференција на тема „Како да го зазелениме урбанизмот?“.

Урбанизмот мора што поскоро да се зазелени

Порта 3 - 17.05.2019

Со цел да се акцентира урбаното зеленило како неопходен услов за здрав и квалитетен живот во градовите и населените места, екологистите дебатираа на тема „Како да го зазелениме урбанизмот“.

Конференција: Недоволна имплементација на Законот за урбано зеленило

Либертас - 16.05.2019

Донесување правилник за урбано зеленило, заштита на урбаното зеленило во новиот Закон за урбанистичко планирање, интегрирање стандарди за урбано зеленило во нов правилник за стандарди и нормативи за урбанистичко планирање, подобрување на ...

Конференција „Како да го зазелениме урбанизмот“

Опсервер - 16.05.2019

Во организација на „Зелен Институт“ од Скопје и Демократска обнова на Македонија – ДОМ, а со поддршка на „Bureau de Helling“ од Холандија, денеска ќе се одржи конференција на тема „Како да го зазелениме урбанизмот?“.

Недоволна имплементација на Законот за урбано зеленило

MakPress - 16.05.2019

Донесување правилник за урбано зеленило, заштита на урбаното зеленило во новиот Закон за урбанистичко планирање, интегрирање стандарди за урбано зеленило во нов правилник за стандарди и нормативи за урбанистичко планирање, подобрување на ...

Конференција „Како да го зазелениме урбанизмот“

А1 On - 16.05.2019

Во организација на „Зелен Институт“ од Скопје и Демократска обнова на Македонија – ДОМ, а со поддршка на „Bureau de Helling“ од Холандија, денеска ќе се одржи конференција на тема „Како да го зазелениме урбанизмот?“.

Конференција на тема „Како да го зазелениме урбанизмот?“

Скопје инфо - 16.05.2019

Во организација на „Зелен Институт“ од Скопје и Демократска обнова на Македонија – ДОМ, а со поддршка на „Bureau de Helling“ од Холандија, денеска ќе се одржи конференција на тема „Како да го зазелениме урбанизмот?“.

Конференција „Како да го зазелениме урбанизмот“

MakPress - 16.05.2019

Во организација на „Зелен Институт“ од Скопје и Демократска обнова на Македонија – ДОМ, а со поддршка на „Bureau de Helling“ од Холандија, денеска ќе се одржи конференција на тема „Како да го зазелениме урбанизмот?“.