TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вечерните нарачки за прислушување на граѓани во УБК беа диктирани по телефон, сведочеше инженерот Ѕвонко Костовски

Сакам да кажам - 12.02.2019

Во продолжение на денешното сведочење на Ѕвонко Костовски, клучен сведок во „Тврдина – Таргет“ за масовното нелегално прислушување на граѓани во УБК без судски наредби, од 2008 до 2015 година, тој кажа како доаѓале наредбите за следење.

Прислушуваните граѓани под ознака „важно“ не смеел никој да ги чита освен Мијалков, Грујевски и началничката Николиќ

Сакам да кажам - 12.02.2019

Големиот случај „Тврдина-Таргет“ на СЈО за масовното прислушување, чие судење почна покасно од сите други на ова обвинителство, денеска во Основниот суд Скопје 1 продолжи со сведочење на Ѕвонко Костовски, кој беше осуден во „Пуч“ со спогодба за вина ...

Таргет-Тврдина: Нелегалните прислушувања на УБК поделени по категории на новинари, политчки партии и бизнис заедница

CivilMedia - 12.02.2019

Во Основниот суд Скопје 1 денеска најголемо внимание привлече сведочењето на еден од свиркачите на Министерството за внатрешни работи што беа заслужни за „бомбите“, Ѕвонко Костовски, во предметот „Тврдина-Таргет“.

Сведочење на Ѕвонко Костовски за нелегалните прислушувања

Алсат-М - 12.02.2019

Свиркачот Ѕвонко Костовски кој заедно со неговиот колега Ѓорѓи Лазаревски ги извадија прислушуваните разговори од УБК, денеска за првпат сведочеше во суд во предметот „Таргет-Тврдина“ за нелегалните прислушувања.

Свиркачот од МВР: Следењето беше поделено во групи новинари, политички партии и бизнис заедница

+инфо - 12.02.2019

Прислушувањето во УБК било поделено во групи на случаи: новинари, политички партии и бизнис заедница. Секој случај си имал свој псевнодим освен оние таргети кои се следат со судски наредби кои биде водени под имиња, како на пример, „судски наредби ...

Костовски: По наредба на Грујевски прислушуваните се ставаа во категории- СДСМ, бизнисмени, новинари…

Фокус - 12.02.2019

Нелегалното прислушување во УБК, се вршело по одредена шема, односно таргетите биле лоцирани во неколку категории, или случаи. Па така, на пример прв случај биле функционери од СДСМ, потоа втори биле политичари од албанскиот блок, трет случај биле ...

„Сите албански“ – во УБК прислушувањето било поделено по етнички групи

Макфакс - 12.02.2019

„Сите македонски“, „сите албански“ и „важно“. Под овие 3 групи биле поделени улогите на групите корисници кои имале пристап до системот за следење на комуникациите наречен „Најс“. Во првата група биле ставани сите говорители на македонски јазик, во ...

Костовски: Грујевски бараше да ги уништиме дисковите од системите за следење на комуникациите

А1 On - 12.02.2019

На денешното судење за предметот на СЈО, „Таргет-Тврдина“, сведочеше вториот сведок на обвинителството, Звонко Костовски, инженерот во УБК, кој ги извади прислушуваните материјали од МВР. Тој рече дека надвор од судските наредби за следење биле ...

Вториот „свиркач“ Костовски сведочи во „Таргет-Тврдина“

Локално - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите Верин функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на началникот ...

Костовски прозборе во судница: Мијалков и началниците можеа да слушаат прислушувани разговори на своите компјутери

Фокус - 12.02.2019

Свиркачот Зонко Костовски, кој заедно со Ѓорѓи Лазаревски ја открија аферата за нелегалното прислушување во УБК, во моментот сведочи на судењето за случајот „Таргет и Тврдина“. Соочен со Сашо Мијалков, и со останатите обвинети, тој сведоштвото го ...

Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина“

Локално - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Костовски: СДСМ, бизнисмени, новинари - По наредба на Грујевски прислушуваните се ставаа во категории

Press24 - 12.02.2019

Нелегалното прислушување во УБК, се вршело по одредена шема, односно таргетите биле лоцирани во неколку категории, или случаи, првите биле функционери од СДСМ, потоа втори биле политичари од албанскиот блок, трет случај биле припадници на бизнис ...

Костовски: Грујевски бараше да ги уништиме дисковите од системите за следење на комуникациите

Макфакс - 12.02.2019

На денешното судење за предметот на СЈО ,,Таргет-Тврдина”, сведочеше вториот сведок на обвинителството, Звонко Костовски, инженерот во УБК, кој ги извади прислушуваните материјали од МВР. Тој рече дека надвор од судските наредби, биле ставани за ...

Вториот „свиркач“ Костовски сведочи во „Таргет-Тврдина“

Сител - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите Верин функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на началникот ...

Костовски во Таргет Тврдина: Директорот на УБК можеше да ги слуша сите разговори

Нова ТВ - 12.02.2019

Свиркачот Зонко Костовски, кој заедно со Ѓорѓи Лазаревски ја открија аферата за нелегалното прислушување во УБК, сведочи на денешното рочиште за случајот „Таргет и Тврдина“. Тој сведочењето го започна раскажувајќи за кариерата во МВР – во 1993 ...

Продолжува судењето за „Таргет- Тврдина“

Н.Македонија - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Костовски: По наредба на Грујевски прислушуваните се ставаа во категории- СДСМ, бизнисмени, новинари…

iPortal - 12.02.2019

Нелегалното прислушување во УБК, се вршело по одредена шема, односно таргетите биле лоцирани во неколку категории, или случаи. Па така, на пример прв случај биле функционери од СДСМ, потоа втори биле политичари од албанскиот блок, трет случај биле ...

Костовски: Грујевски бараше да ги уништиме дисковите од системите за следење на комуникациите

Точка - 12.02.2019

На денешното судење за предметот на СЈО – „Таргет-Тврдина“ сведочеше вториот сведок на Обвинителството, Звонко Костовски, инженерот во УБК, кој ги извади прислушуваните материјали од МВР. Тој рече дека надвор од судските наредби биле ставани за ...

„Сите албански“ – во УБК прислушувањето било поделено по етнички групи

А1 On - 12.02.2019

„Сите македонски“, „сите албански“ и „важно“. Под овие 3 групи биле поделени улогите на групите корисници кои имале пристап до системот за следење на комуникациите наречен „Најс“. Во првата група биле ставани сите говорители на македонски јазик, во ...

Костовски: По наредба на Грујевски прислушуваните се делеа на СДСМ, албански партии и оперативни потреби

1tv - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите Верин функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на началникот ...

Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина“

А1 On - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

„Сите албански“ – во УБК прислушувањето било поделено по етнички групи

Точка - 12.02.2019

„Сите македонски“, „сите албански“ и „важно“. Под овие 3 групи биле поделени улогите на групите корисници што имале пристап до системот за следење на комуникациите наречен „Најс“. Во првата група биле ставани сите говорители на македонски јазик, во ...

Во УБК прислушувањето беше поделено по професии,сведочи Костовски

Р.С.Европа - 12.02.2019

На денешното судење за предметот на СЈО – „Таргет-Тврдина“ сведочеше вториот сведок на Обвинителството, Звонко Костовски, инженерот во УБК, кој ги извади прислушуваните материјали од МВР. Тој рече дека надвор од судските наредби биле ставани за ...

Се прислушувало по категории - СДСМ, албански партии, оперативни потреби

Независен - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите Верин функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на началникот ...

Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина“

Сител - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Како се избирани луѓето за прислушување?

Фактор - 12.02.2019

Во УБК прислушувањето било поделено по професии. На судење за предметот на СЈО – „Таргет-Тврдина“ денеска сведочеше вториот сведок на Обвинителството, Звонко Костовски, инженерот во УБК, кој ги извади прислушуваните материјали од МВР.

Вториот „свиркач“ Костовски сведочи во „Таргет-Тврдина”

Слободен Печат - 12.02.2019

Ова, на денешното рочиште во Кривичен суд за предметот „Таргет-Тврдина" на СЈО, го истакна сведокот Звонко Костовски, вработен во МВР како началник на сектор до 2006 година. Откако на местото директор на УБК бил назначен Сашо Мијалков, Костовски бил ...

Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина“

Слободен Печат - 12.02.2019

Во предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство обвинети се поранешниот началник на Петтата управа во МВР Горан Грујевски, Никола Бошкоски, поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, поранешниот директорот на ...

Свиркачот Костовски: Прислушувале четворица „маркирачи“, наредбите ги добивале и по телефон

24Инфо - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите „Верин“ функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на ...

Денеска ново судско рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ во Кривичен

24 Вести - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Костовски: По наредба на Грујевски прислушуваните се делеа на СДСМ, албански партии и оперативни потреби

Либертас - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите Верин функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на началникот ...

Ново рочиште за Таргет-Тврдина

1tv - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Судење за „Таргет-Тврдина“: Вториот „свиркач“ Костовски објасни како масовно се прислушувало

еМагазин - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите Верин функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на началникот ...

Денеска ново рочиште за прислушувањето

+инфо - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Вториот „свиркач“ Костовски сведочеше како масовно се прислушувало

МКД - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите Верин функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на началникот ...

Денеска ново рочиште за Таргет-Тврдина

Либертас - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Таргет-Тврдина: Преку телефон се нарачувало кои лица да бидат прислушувани

Нова ТВ - 12.02.2019

Пристап да слушаат имале повеќе лица или групи, а една од нив била група со назив „Важно”, во која биле Сашо Мијалков, Горан Грујевски и Надица Николиќ. Ова, на денешното рочиште во Кривичен суд за предметот „Таргет-Тврдина“ на СЈО, го истакна ...

Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина“

Нетпрес - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Вториот „свиркач“ Костовски сведочи во „Таргет-Тврдина“

Опсервер - 12.02.2019

Системот за следење на комуникациите Верин функционирал со таргети маркирани на барање на соодветни оддели во УБК, како на пример таргет СДСМ, албански партии, оперативни потреби. Групите на таргетите по случаи биле правени по наредба на началникот ...

Мијалков ќе биде донесен на Суд

Press24 - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина”

24Инфо - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина” на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина“

Бриф - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Мијалков на суд: Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина“

еМагазин - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО), кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.

Продолжува судењето за „Таргет-Тврдина“

Опсервер - 12.02.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство, кој се однесува на незаконско следење на комуникациите во периодот од 2008 до 2015 година.