TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во килибарниот поетски свет на Гордана Михаилова Бошнакоска – изобилство од нестивнати емоции и прележани мудрости ...

Независен - 23.05.2024

Публиката од сите сфери на живеење, синоќа, во КИЦ „вкуси“ од богатата лирска трпеза на Гордана Михаилова Бошнакоска (85), редок спој на дама и плоден автор во македонската литература. Овој пат во килибарниот светлосен свет на нејзината меморија и ...

Промоција на поетската збирка „Килибар и младост“ на Гордана Михаилова Бошнакоска во издание на „Макавеј“

Независен - 22.05.2024

Промоција на поетската збирка „Килибар и младост“ од авторката Гордана Михаилова Бошнакоска во издание на „Макавеј“ ќе се одржи вечер во 19:19 часот во Салон Империјал 1 во Културно информативниот центар – Скопје.

Промоција на книгата „Килибар и младост“ од Гордана Михаилова Бошнакоска ќе се одржи во КИЦ-Скопје

Слободен Печат - 22.05.2024

Културно-информативниот центар – Скопје ја најави промоцијата на поетската збирка „Килибар и младост“ на Гордана Михаилова Бошнакоска, во издание на „Макавеј“, што ќе се одржи на 22 мај, во 19:19 часот, во Салон „Империјал 1“.

„Во килибар и младост“ Гордана Михаилова Бошнакоска  нѝ се обраќа од килибарниот светлосен свет на нејзината меморија и ...

Република - 23.05.2024

Збирката „Килибар и младост“ , синоќа во Културно-информативниот центар Скопје, со инспиративните беседи, ја промовираа истакнатите автори Бранко Цветковски и Гоце Смилевски, а стихови рецитираа актерите Софија Насевска Трифуновска и Борче Начев.