TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАСА го објави првото 8К Ultra HD видео од вселената

Точка - 08.11.2018

Само малкумина имаа прилика досега или ќе имаат прилика во блиска иднина да отпатуваат во вселената, а за оние кои што тоа е само сон, од американската вселенска агенција се обидоа алтернативата да ја претстават на најдобар можен начин.

LG 8K телевизорите пристигнуваат следната година

USB - 08.11.2018

Со оглед на тоа што 4K телевизорите стануваат се постандарден избор на корисниците, поради намалувањето на цените, само прашање на време е кога истото ќе се случи и со 8K телевизиските уреди.

НАСА го објави првото 8K ултра HD видео од вселената

Иновативност - 08.11.2018

Само мал број луѓе досега имаа прилика да појдат во вселената, а и во иднина тој број нема да биде голем. За сите луѓе за кои патувањето во вселената ќе остане само сон американската вселенска агенција НАСА на некој начин понуди алтернатива.