TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија и Србија заеднички ќе го контролираат Табановце за да нема застој

Фокус - 12.07.2019

Министрите за внатрешни работи на Македонија и на Србија, Оливер Спасовски и Небојша Стефановиќ денеска во Белград потпишаа Договор меѓу владите за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево, со што значително ќе се ...

Од први август контролата на граничниот премин заедничка обврска на Македонија и на Србија

Канал5 - 12.07.2019

Заедничка контрола на сообраќајот на граниниот премин Табановце – Прешево. Договорот помеѓу македонската и владата на Србија го потпишаа министрите за внатрешни Оливер Спасовски и Небојша Стефановиќ денеска во Белград.

Македонија и Србија ќе имаат заедничка контрола на граничниот премин Табановце-Прешево

МКД - 12.07.2019

Министрите за внатрешни работи на Македонија и на Србија, Оливер Спасовски и Небојша Стефановиќ денеска во белград потпишаа Договор меѓу владите на двете земји за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево со што ...

Заедничка контрола на ГП Табановце-Прешево

Независен - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Северна Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен ...

На Табановце-Прешево ќе нема застој, ќе има заенички контоли

+инфо - 12.07.2019

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, денеска во Белград со српскиот министер колега Небојша Стефановиќ го потпишаа меѓувладиниот Договор за заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево.

Потпишан Договор за заеднички контроли на ГП Табановце-Прешево

ТВ21 - 12.07.2019

Со овој договор, како што соопшти МВР, значително се намалуваат бирократските процедури и се забрзува протокот на возила, односно се намалува можноста за било каков ...

Заедничка контрола на ГП Табановце-Прешево од 1 август

Нетпрес - 12.07.2019

Министрите за внатрешни работи на Македонија и на Србија, Оливер Спасовски и Небојша Стефановиќ денеска во Белград потпишаа Договор меѓу владите на двете земји за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево.

Потпишан договор за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево, се забрзува протокот ...

24Инфо - 12.07.2019

“Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор ...

Потпишан договор за заедничка контрола на ГП Табановце-Прешево

Press24 - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен и побрз ...

Потпишан договор за воспоставување на заеднички контроли со Србија

Слободен Печат - 12.07.2019

Со овој акт ќе се забрза протокот на возила на граничниот премин Табановце-Прешево. Денес во Белград министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски го потпиша меѓувладиниот Договор за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин за ...

Потпишан договор за заедничка контрола на ГП Табановце-Прешево

ММС - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Северна Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен ...

Потпишан договор за заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево

Макфакс - 12.07.2019

Северна Македонија и Србија потпишаа договор за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево. „Со денешното потпишување на договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување на ...

Спасовски-Стефановиќ: Отпочнување постапка за отворање нов граничен премин Лојане-Миратовце

24Инфо - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Северна Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен ...

Потпишан Договор за заеднички контроли на ГП Табановце-Прешево

1tv - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор ...

Едно запирање и една контрола на ГП Табановце-Прешево од 1 август

Вечер - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Северна Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен ...

Потпишан договор за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево, се забрзува протокот ...

iPortal - 12.07.2019

“Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор ...

Потпишан договор за заедничка контрола на ГП Табановце-Прешево (ДПЛ)

Скопје инфо - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Северна Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен ...

Потпишан Договор за заеднички контроли на ГП Табановце-Прешево

Локално - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор ...

Потпишан Договор за заеднички контроли на ГП Табановце-Прешево(ВИДЕО)

PressingTV - 12.07.2019

Патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен и побрз проток од едната во другата држава, со само едно запирање и една зедничка контрола. Ова се предвидува со Договорот за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот ...

Потпишан Договор за заеднички контроли на ГП Табановце-Прешево

Сител - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор ...

Потпишан договор за заедничка контрола на ГП Табановце-Прешево

МКД - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Северна Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен ...

Потпишан договор за заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево

Република - 12.07.2019

Северна Македонија и Србија потпишаа договор за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево. „Со денешното потпишување на договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување на ...

Потпишан договор за заедничка контрола на ГП Табановце-Прешево (ДПЛ)

Опсервер - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Северна Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен ...

Потпишан Договор за заеднички контроли на ГП Табановце-Прешево

Опсервер - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор ...

Потпишан договор за заедничка контрола на ГП Табановце-Прешево

MakPress - 13.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу Владите на Република Македонија и Република Србија за заедничка контрола за меѓународен патен сообраќај на граничниот премин Табановце-Прешево, патниците и превозниците од 1 август ќе имаат полесен и побрз ...

Белград: Македонско-српски договор за заеднички контроли на Табановце-Прешево

Денешен - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на С. Македонија и Србија за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор напред во интензивирање на ...

Потпишан договор за заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево

Н.Македонија - 12.07.2019

Македонија и Србија потпишаа договор за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево. – Со денешното потпишување на договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување заеднички ...

Заеднички контроли на ГП Табановце-Прешево

Нова ТВ - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор ...

Потпишан договор за заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево

Точка - 12.07.2019

Северна Македонија и Србија потпишаа договор за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин Табановце-Прешево. „Со денешното потпишување на договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување ...

Со Србите ќе имаме заедничка контрола на граничниот премин Табановце-Прешево

Фактор - 12.07.2019

Македонија и Србија ќе имаат заедничка контрола на граничниот премин Табановце-Прешево. Министрите за внатрешни работи на Македонија и на Србија, Оливер Спасовски и Небојша Стефановиќ денеска во Белград потпишаа Договор меѓу владите на двете земји ...

Потпишан Договор за заеднички контроли на ГП Табановце-Прешево

Канал5 - 12.07.2019

Со денешното потпишување на Договорот меѓу владите на Македонија и Србија за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце-Прешево ние всушност правиме уште еден чекор напред во интензивирање на наша.

Нема веќе двојни пасошки проверки кај Табановце - отворен првиот One stop shop

24 Вести - 12.07.2019

Денеска во Белград со министерот за внатрешни работи на Република Србија Небојша Стефановиќ го потпишавме Договорот меѓу владите на Република Северна Македонија и Република Србија за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин за ...

СТАРТУВА ПРВИОТ ONE STOP SHOP – заборавете на гужвите кај Табановце

Магазин - 12.07.2019

Министерот на МВР, Оливер Спасовски и неговиот колега од Србија Небошја Стефановиќ го потпишаа договорот меѓу двете влади за воспоставување на заеднички контроли на граничниот премин Табановце – Прешево.