TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Тетово запишани 500 првачиња помалку од очекуваното

Сакам да кажам - 23.06.2022

Во првиот уписен рок во основните училишта во Тетово се запишале 567 првачиња помалку од бројот кој се очекувал според бројот на родените деца во 2016 година, а кои сега треба да се запишат во прво одделение.

523 првачиња запишани во охридските училишта за учебната 2022/2023 година

OhridNews - 22.06.2022

523 првачиња се запишани во охридските основни училишта за учебната 2022/2023 заклучно со месец јуни информираат од Општина Охрид. Радува фактот дека зголемен е бројот на запишани ученици годинава споредбено со минатите години.

Опаѓа бројот на запишани првачиња во Општина Гевгелија

Курир - 21.06.2022

За разлика од претходната година, кога во училишните клупи во Општина Гевгелија седнаа 234 првачиња, годинава резултатите од задолжителниот упис што заврши претходниот месец, покажуваат дека нивниот број се намалил за уште 14.

Континуирано опаѓа бројот на запишани првачиња во Општина Гевгелија

MakPress - 22.06.2022

За разлика од претходната година, кога во училишните клупи во Општина Гевгелија седнаа 234 првачиња, годинава резултатите од задолжителниот упис што заврши претходниот месец, покажуваат дека нивниот број се намалил за уште 14.