TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најдени скелети на маж и жена стари неколку илјади години

Кајгана - 11.01.2019

Во периодот од 4500 до 2500 година пред н.е. телата на маж и жена, за кои се верува дека биле сопружници, биле внимателно сместени едно до друго во древни гробишта на харапанската цивилизација, една од најстарите во светот.

Најдени скелети на маж и жена стари неколку илјади години

Локално - 11.01.2019

Во периодот од 4500 до 2500 година пред н.е. телата на маж и жена, за кои се верува дека биле сопружници, биле внимателно сместени едно до друго во древни гробишта на харапанската цивилизација, една од најстарите во светот.