TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарските хипотеки двојно поскапи од оние во еврозоната

Слободен Печат - 31.01.2023

Каматите на кредитите незначително пораснаа, а приносот на штедењето кај повеќето банки кои работат во нашата земја и натаму е околу нула, покажа проверката „24 часа“ бг. на веб-страниците на главните финансиски институции.

КАМАТИТЕ НА КРЕДИТИТЕ ЛАНИ СЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 0,07 ОТСТО Благ пад на каматите е забележан кај кредитите за домаќинствата

+инфо - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто, а за една година е зголемена за 0,12 отсто. Во декември лани просечната каматна стапка на вкупните кредити изнесува 4.44 отсто и е повисока за 0,07 отсто споредено со истиот месец ...

Раст на просечната каматна стапка на вкупните кредити и депозити во декември

Денар - 31.01.2023

Во декември 2022 година, просечната каматна стапка на вкупните кредити оствари месечно и годишно зголемување од 0,03 п.п. и 0,07 п.п., соодветно и изнесува 4,44%. Просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86% и бележи раст на месечна ...

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Centar - 31.01.2023

Месечно зголемување на просечната каматна стапка на вкупните кредити, при што во декември таа изнесува 4,44%. Просечната каматна стапка на вкупните депозити исто така бележи раст и изнесува ...

Три економски случувања кои мора да ги следите оваа недела

Денар - 30.01.2023

Пред нас е уште една недела кога каматите повторно се зголемуваат. Најголемите централни банки се подготвени за дополнително заострување на монетарната политика, а погледите на инвеститорите и пазарните аналитичари ќе бидат насочени кон Европската ...

Трендот на покачување на каматните стапки ќе продолжи и годинава

Денар - 30.01.2023

Трендот на зголемување на каматните стапки од страна на ЕЦБ ќе продолжи и годинава. До јуни треба да се знае дали строгата монетарна политика на континуираното зголемување на каматните стапки на ЕЦБ сепак ќе ја заузда инфлацијата, а во втората ...

Трендот на покачување на каматните стапки ќе продолжи и годинава

Иновативност - 30.01.2023

Трендот на зголемување на каматните стапки од страна на ЕЦБ ќе продолжи и годинава. До јуни треба да се знае дали строгата монетарна политика на континуираното зголемување на каматните стапки на ЕЦБ сепак ќе ја заузда инфлацијата, а во втората ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

Бизнис Вести - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

Алсат-М - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

И во декември растеа каматните стапки на банките и штедилниците

Пари - 31.01.2023

Во декември 2022 година, просечната каматна стапка на вкупните кредити оствари месечно и годишно зголемување од 0,03 п.п. и 0,07 п.п., соодветно и изнесува 4,44%, стои во најновото соопштение од Народна Банка на РС Македонија.

НБ: Зголемување на просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор во декември

Слободен Печат - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

ТВ21 - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

Сител - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

Бриф - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 проценти поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и бележи ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

4NEWS - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

Независен - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

Опсервер - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

Република - 02.02.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

Во декември зголемена каматната стапка на кредитите

Вечер Прес - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

Канал5 - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

еМагазин - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...

НБ: Во декември зголемена просечната каматна стапка на кредитите во корпоративниот сектор

MakPress - 31.01.2023

Просечната каматна стапка на вкупните кредити лани во декември изнесува 4,44 отсто и оствари месечно зголемување од 0,03 процентни поени (п.п) и годишно од 0,07 п.п.. При тоа просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,86 отсто и ...